Dariusz 964 Napisano 10 marca Udost臋pnij Napisano 10 marca Dzie艅 dobry szuka艂em takiego tematu,ale nic nie znalaz艂em. Mam ten wzmacniacz prawie 2 lata za 2 miesi膮ce, wi臋c nawet go nie otwiera艂em. Chcia艂em si臋 spyta膰 czy kto艣 ju偶 wymienia艂 te lampy w przedwzmacniaczu. Czy jest tam swobodny dost臋p,czy trzeba co艣 odkr臋ci膰. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 marca Udost臋pnij Napisano 10 marca (edytowany) Z tego co widz臋 jest tam metalowa os艂ona lamp kt贸r膮 nale偶y zdj膮膰 (odkr臋caj膮c wkr臋ty) 偶eby si臋 do nich dosta膰. 聽 Edytowano 10 marca przez Palmos Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 marca Udost臋pnij Napisano 10 marca 3 godziny temu, Dariusz 964 napisa艂: czy kto艣 ju偶 wymienia艂 te lampy w przedwzmacniaczu. Widz臋 te偶 偶e s膮 tam lampy JJ Ecc81, wi臋c zdecydowanie warto je wymieni膰. Poczytaj temat o Magnacie mr780 bo to te same lampy. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 10 marca Autor Udost臋pnij Napisano 10 marca Dzi臋kuj臋. Poszukam tam opini. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 10 marca Udost臋pnij Napisano 10 marca Masz lampy, kt贸re wida膰 na zdj臋ciu. S膮 r贸wnie偶 montowane w Magnacie. Chocia偶 jestem zdziwiony bo tw贸j wzmacniacz kosztuje 3 razy tyle. Sam zmieni艂em JJ i od razu mo偶na poczu膰 r贸偶nice. Wymieni艂em na RFT czyli 艣rednia p贸艂k臋.聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 10 marca Autor Udost臋pnij Napisano 10 marca Mo偶esz ca艂膮 nazw臋 i gdzie kupi艂e艣. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 10 marca Udost臋pnij Napisano 10 marca 34 minuty temu, Dariusz 964 napisa艂: Mo偶esz ca艂膮 nazw臋 i gdzie kupi艂e艣. Kolega Artur z forum wys艂a艂 mi do przetestowania i ju偶 ze mn膮 zosta艂y. Og贸lnie w necie mo偶na je kupi膰 nawet na allegro. RFT ECC 81 / 12AT7 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 10 marca Autor Udost臋pnij Napisano 10 marca Dzi臋kuj臋聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 11 marca Udost臋pnij Napisano 11 marca Dnia 10.03.2025 o 12:00, Dariusz 964 napisa艂: Dzie艅 dobry szuka艂em takiego tematu,ale nic nie znalaz艂em. Mam ten wzmacniacz prawie 2 lata za 2 miesi膮ce, wi臋c nawet go nie otwiera艂em. Chcia艂em si臋 spyta膰 czy kto艣 ju偶 wymienia艂 te lampy w przedwzmacniaczu. Czy jest tam swobodny dost臋p,czy trzeba co艣 odkr臋ci膰. Z czym gra u Ciebie wzmacniacz i czy jestes zadowolony? Tez sie zastanawiam czy nie wziac go na test. Daj znac jak wymienisz lampy czy jest roznica w dzwieku 馃榿聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 11 marca Autor Udost臋pnij Napisano 11 marca 1 minut臋 temu, Pabl0 napisa艂: Z czym gra u Ciebie wzmacniacz i czy jestes zadowolony? Tez sie zastanawiam czy nie wziac go na test. Daj znac jak wymienisz lampy czy jest roznica w dzwieku 馃榿聽 Chc臋 wymieni膰 po gwarancji z ciekawo艣ci. Advance Paris a 10 gra z Pylon Jasper 25mk2. Eversolo dmp A6 ME. I Oppo 205. Gra to 艣wietnie ka偶dy gatunek muzyki, opr贸cz Rocka,Metalu,Punk. Tutaj czasami pojawia si臋 troch臋 takiego jazgotu. Zauwa偶y艂em 偶e p艂yty, musz膮 by膰 dobrze nagrane,podobnie 偶e strumieniowania jak jest Max,czy Mqa. Jest dobrze. Ale najwa偶niejsze 偶e nawet przy cichym s艂uchaniu,jest bardzo dynamicznie,a bas jest 艣wietny. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 11 marca Udost臋pnij Napisano 11 marca (edytowany) 26 minut temu, Dariusz 964 napisa艂: Chc臋 wymieni膰 po gwarancji z ciekawo艣ci. Advance Paris a 10 gra z Pylon Jasper 25mk2. Eversolo dmp A6 ME. I Oppo 205. Gra to 艣wietnie ka偶dy gatunek muzyki, opr贸cz Rocka,Metalu,Punk. Tutaj czasami pojawia si臋 troch臋 takiego jazgotu. Zauwa偶y艂em 偶e p艂yty, musz膮 by膰 dobrze nagrane,podobnie 偶e strumieniowania jak jest Max,czy Mqa. Jest dobrze. Ale najwa偶niejsze 偶e nawet przy cichym s艂uchaniu,jest bardzo dynamicznie,a bas jest 艣wietny. Mam troche wieksze kolumny ale z lepsza skutecznoscia i uzywam tez a6 me wiec teorytycznie powinno byc ok. A powiedz jak z wykonaniem, bo chcialem go juz szybciej wziac ale widzia艂em rozne opinie i odpuscilem Edytowano 11 marca przez Pabl0 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 11 marca Autor Udost臋pnij Napisano 11 marca Powiem tak. Nie ma si臋 do czego przyczepi膰. Blacha mo偶e nie jest gruba. Ale i tak wa偶y ponad 15 kg. Wska藕niki 艣wieca 艣wietnie ,mocno,i r贸wno.Dzwiek jest na bardzo wysokim poziomie,podobnie wyposa偶enie. Ma dos艂ownie wszystko. Pilot taki sobie,brak pod艣wietlenia. No i nie chce mi si臋 wierzy膰 偶e ma 130x2 8ohm. Ale za te pieni膮dze jeszcze teraz nie kupisz po prostu nic lepszego. Bo CA,czy Nad,Marantz to klasa ni偶ej. A te wszystkie Hegle,czy Angole do 10 ty艣 to kpina. Ja drugi raz kupi艂bym go bez w膮chania. Ale chyba a12. Wi臋c xlr,oraz mocniejszy..聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 11 marca Autor Udost臋pnij Napisano 11 marca Powiem tak. Nie ma si臋 do czego przyczepi膰. Blacha mo偶e nie jest gruba. Ale i tak wa偶y ponad 15 kg. Wska藕niki 艣wieca 艣wietnie ,mocno,i r贸wno.Dzwiek jest na bardzo wysokim poziomie,podobnie wyposa偶enie. Ma dos艂ownie wszystko. Pilot taki sobie,brak pod艣wietlenia. No i nie chce mi si臋 wierzy膰 偶e ma 130x2 8ohm. Ale za te pieni膮dze jeszcze teraz nie kupisz po prostu nic lepszego. Bo CA,czy Nad,Marantz to klasa ni偶ej. A te wszystkie Hegle,czy Angole do 10 ty艣 to kpina. Ja drugi raz kupi艂bym go bez w膮chania. Ale chyba a12. Wi臋c xlr,oraz mocniejszy..聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 20 marca Autor Udost臋pnij Napisano 20 marca Dnia 11.03.2025 o 12:28, Pabl0 napisa艂: Z czym gra u Ciebie wzmacniacz i czy jestes zadowolony? Tez sie zastanawiam czy nie wziac go na test. Daj znac jak wymienisz lampy czy jest roznica w dzwieku 馃榿聽 I co wzi膮艂e艣 go na testy. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 20 marca Udost臋pnij Napisano 20 marca 29 minut temu, Dariusz 964 napisa艂: I co wzi膮艂e艣 go na testy. Jeszcze nie, musze sprzedac jeden ze swoich wzmacniaczy najpierw. Jak po wymianie lamp? Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 20 marca Autor Udost臋pnij Napisano 20 marca Jeszcze nie wymienia艂em,nie odkr臋ci艂em go bo ma gwarancj臋 do Czerwca 2025 roku. Tam trzeba b臋dzie odkr臋ci膰 zabezpieczenie lamp. A miejsca jest bardzo ma艂o. Nie wiem czy sam to zrobi臋 a wysy艂a膰 gdzie艣 do serwisu to sam koszt kuriera w dwie strony to 100 p艂n . To jest minimum. Do tego koszt us艂ugi,a nie wiem kto to b臋dzie robi艂. Dzwoni艂em do Advance Paris. Producenta,i sprzedawc臋 tych klock贸w. Powiedzieli mi 偶e raczej nie odczuj臋 r贸偶nicy. A te lampy bez problemu graj膮 przez minimum 6000 godzin. Wi臋c to jest oko艂o 8 lat. Wi臋c nawet nie wiem czy b臋d臋 co艣 rusza艂. Wzmacniacz gra z tymi Pylonami bardzo dobrze. Wi臋c po co poprawia膰 co艣 co jest dobre. Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 20 marca Udost臋pnij Napisano 20 marca My艣l臋 偶e bez problemu zdejmiesz metalow膮 obudow臋 kt贸ra chroni lampy. Nawi膮zuj膮c do s艂贸w sprzedawcy 艣miem twierdzi膰 偶e s膮 w b艂臋dzie i lampami mo偶na uzyska膰 ca艂kiem inne brzmienie w zale偶no艣ci od lamp kt贸re zamontujemy. Sam w Magnacie 780 wymieni艂em lampy. Mam drug膮 par臋 na testach i ka偶da z nich gra inaczej. Jedno jest pewne. D藕wi臋k jest du偶o lepszy ni偶 na oryginalnych lampach JJ kt贸re s膮 r贸wnie偶 zamontowane w twoim Advance Paris A10.聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 20 marca Autor Udost臋pnij Napisano 20 marca 18 minut temu, Maciej H napisa艂: My艣l臋 偶e bez problemu zdejmiesz metalow膮 obudow臋 kt贸ra chroni lampy. Nawi膮zuj膮c do s艂贸w sprzedawcy 艣miem twierdzi膰 偶e s膮 w b艂臋dzie i lampami mo偶na uzyska膰 ca艂kiem inne brzmienie w zale偶no艣ci od lamp kt贸re zamontujemy. Sam w Magnacie 780 wymieni艂em lampy. Mam drug膮 par臋 na testach i ka偶da z nich gra inaczej. Jedno jest pewne. D藕wi臋k jest du偶o lepszy ni偶 na oryginalnych lampach JJ kt贸re s膮 r贸wnie偶 zamontowane w twoim Advance Paris A10.聽 Jeszcze nie wymienia艂em,nie odkr臋ci艂em go bo ma gwarancj臋 do Czerwca 2025 roku. Tam trzeba b臋dzie odkr臋ci膰 zabezpieczenie lamp. A miejsca jest bardzo ma艂o. Nie wiem czy sam to zrobi臋 a wysy艂a膰 gdzie艣 do serwisu to sam koszt kuriera w dwie strony to 100 p艂n . To jest minimum. Do tego koszt us艂ugi,a nie wiem kto to b臋dzie robi艂. Dzwoni艂em do Advance Paris. Producenta,i sprzedawc臋 tych klock贸w. Powiedzieli mi 偶e raczej nie odczuj臋 r贸偶nicy. A te lampy bez problemu graj膮 przez minimum 6000 godzin. Wi臋c to jest oko艂o 8 lat. Wi臋c nawet nie wiem czy b臋d臋 co艣 rusza艂. Wzmacniacz gra z tymi Pylonami bardzo dobrze. Wi臋c po co poprawia膰 co艣 co jest dobre. 21 minut temu, Maciej H napisa艂: My艣l臋 偶e bez problemu zdejmiesz metalow膮 obudow臋 kt贸ra chroni lampy. Nawi膮zuj膮c do s艂贸w sprzedawcy 艣miem twierdzi膰 偶e s膮 w b艂臋dzie i lampami mo偶na uzyska膰 ca艂kiem inne brzmienie w zale偶no艣ci od lamp kt贸re zamontujemy. Sam w Magnacie 780 wymieni艂em lampy. Mam drug膮 par臋 na testach i ka偶da z nich gra inaczej. Jedno jest pewne. D藕wi臋k jest du偶o lepszy ni偶 na oryginalnych lampach JJ kt贸re s膮 r贸wnie偶 zamontowane w twoim Advance Paris A10.聽 By膰 mo偶e ,ale musia艂bym pewnie kupi膰 co najmniej聽ECC81 Mullard. Lamp nie mo偶na zwr贸ci膰.聽 Odpisz, cytuj膮c Link do komentarza Udost臋pnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts