tommies Napisano 13 marca Napisano 13 marca Posiadam zestaw Pianocraft MCR-940 zawieraj膮cy amplituner R-840 2x65W RMS My艣la艂em nad zmian膮 ca艂o艣ci, ale rozwi膮zanie Pianocrafta jest ma艂e, wygodne i w gruncie rzeczy jak bez emocji pomy艣l臋, to dla mnie wystarczaj膮ce, pomimo, 偶e istotnie zmieni艂y si臋聽 warunki聽 do kt贸rych by艂 kupowany z pokoju w bloku do du偶ego salonu w domu obecnie. Pomy艣la艂em jednak, 偶e zmiana kolumn wniesie troch臋 艣wie偶o艣ci. Obecnie mam pod艂膮czone to co by艂o w zestawie, czyli Yamaha NS-BP300 + dodatkowo niewielki subwoofer Yamaha YST-FSW050, kt贸ry w gruncie rzeczy niewiele wnosi. Obecne warunki u偶ytkowania to salon 38m2 otwarty na jadalni臋 i kuchni臋 - 艂膮cznie 77m2. G艂o艣niki stoj膮 na ci臋偶kiej drewnianej szafce RTV po bokach telewizora. Na przeciwko w odleg艂o艣ci 5m naprawd臋 du偶a kanapa z weluru. Co s艂ucham -przekr贸j przez r贸偶ne gatunki- du偶o polskich zespo艂贸w z lat 80-90 Kult, TLove, Farben Lehre, D偶em, do tego Metallica, Dream Theater, ale zdecydowanie nie pogardz臋 Sylwi膮 Grzeszczak, Massive Attac, U2, Jamesem Bluntem czy Robbie Williamsem i wiele innych. Zona taki przegl膮d Polskiego Radia Alicja Majewska, Geppert, Fr膮ckowiak, Jantar i te klimaty. Reasumuj膮c wa偶ne aby 艣rodek by艂 ladny i wokali nie zag艂usza艂 piasek w wysokotonowych , czy niekontrolowany bas. Budzet okolice 1,5 - 2 tys. dopuszczam u偶ywane. Nie oczekuj臋 cud贸w, ale czego艣 ciekawszego od tego co mam. Nie teraz, ale nie wykluczam za kilka miesi臋cy zmieni膰 Pianocrafta na nowy amplituner Yamaha R-N600A/u偶ywany Yamaha R-N803D Dotychczas pod艂膮cza艂em opr贸cz oryginalnych: Yamaha NS-400 ze starszego Pianocrafta z sypialni - gorzej - za du偶o szelestu i sypania piaskiem na g贸rze, a d贸艂 taki nijaki. Klon Totem Mite w艂asnor臋cznie kiedy艣 zrobiony - jest OK, ale w sumie nic wi臋cej nie wnosi. Koda EX-569T - wi臋cej do艂u od oryginalnych, g贸ra odrobin臋 gorzej bo szele艣ci, srodek te偶 mniej mi si臋 podoba - generalnie nic nie wnosi O czym my艣l臋: Elac Debut 2.0 DB5.2聽聽 - czyta艂em jednak gdzie艣, ze ma spory do艂ek na 艣rodku w pomiarach. ELAC Debut 2.0 B6.2 - jak wyzej Indiana Line Tesi 261 - wydaje mi si臋, ze maj膮 dobry stosunek cena/jako艣膰 Indiana Line Tesi 3 - 艂adne tylko nie wiem, czy warte o tyle wy偶szej ceny od Tesi 261 Monitor Audio BRONZE 100 6gen - 艂adne Z u偶ywek: Bowers & Wilkins 685 Bowers & Wilkins 606 s2 Pod艂ogowe u偶ywki Indiana Line Tesi 561 pod艂ogowe ELAC Debut 2.0 F5.2 Za du偶o si臋 naczyta艂em for贸w audio i recenzji i nic ju偶 nie wiem Pom贸偶cie. Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts