tommies Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Posiadam zestaw Pianocraft MCR-940 zawierający amplituner R-840 2x65W RMS Myślałem nad zmianą całości, ale rozwiązanie Pianocrafta jest małe, wygodne i w gruncie rzeczy jak bez emocji pomyślę, to dla mnie wystarczające, pomimo, że istotnie zmieniły się warunki do których był kupowany z pokoju w bloku do dużego salonu w domu obecnie. Pomyślałem jednak, że zmiana kolumn wniesie trochę świeżości. Obecnie mam podłączone to co było w zestawie, czyli Yamaha NS-BP300 + dodatkowo niewielki subwoofer Yamaha YST-FSW050, który w gruncie rzeczy niewiele wnosi. Obecne warunki użytkowania to salon 38m2 otwarty na jadalnię i kuchnię - łącznie 77m2. Głośniki stoją na ciężkiej drewnianej szafce RTV po bokach telewizora. Na przeciwko w odległości 5m naprawdę duża kanapa z weluru. Co słucham -przekrój przez różne gatunki- dużo polskich zespołów z lat 80-90 Kult, TLove, Farben Lehre, Dżem, do tego Metallica, Dream Theater, ale zdecydowanie nie pogardzę Sylwią Grzeszczak, Massive Attac, U2, Jamesem Bluntem czy Robbie Williamsem i wiele innych. Zona taki przegląd Polskiego Radia Alicja Majewska, Geppert, Frąckowiak, Jantar i te klimaty. Reasumując ważne aby środek był ladny i wokali nie zagłuszał piasek w wysokotonowych , czy niekontrolowany bas. Budzet okolice 1,5 - 2 tys. dopuszczam używane. Nie oczekuję cudów, ale czegoś ciekawszego od tego co mam. Nie teraz, ale nie wykluczam za kilka miesięcy zmienić Pianocrafta na nowy amplituner Yamaha R-N600A/używany Yamaha R-N803D Dotychczas podłączałem oprócz oryginalnych: Yamaha NS-400 ze starszego Pianocrafta z sypialni - gorzej - za dużo szelestu i sypania piaskiem na górze, a dół taki nijaki. Klon Totem Mite własnoręcznie kiedyś zrobiony - jest OK, ale w sumie nic więcej nie wnosi. Koda EX-569T - więcej dołu od oryginalnych, góra odrobinę gorzej bo szeleści, srodek też mniej mi się podoba - generalnie nic nie wnosi O czym myślę: Elac Debut 2.0 DB5.2 - czytałem jednak gdzieś, ze ma spory dołek na środku w pomiarach. ELAC Debut 2.0 B6.2 - jak wyzej Indiana Line Tesi 261 - wydaje mi się, ze mają dobry stosunek cena/jakość Indiana Line Tesi 3 - ładne tylko nie wiem, czy warte o tyle wyższej ceny od Tesi 261 Monitor Audio BRONZE 100 6gen - ładne Z używek: Bowers & Wilkins 685 Bowers & Wilkins 606 s2 Podłogowe używki Indiana Line Tesi 561 podłogowe ELAC Debut 2.0 F5.2 Za dużo się naczytałem forów audio i recenzji i nic już nie wiem Pomóżcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts