CA AZUR Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Witam, Czy jest możliwość określenia daty produkcji sprzętu Cambridge Audio np. wg numeru fabrycznego, lub w inny sposób? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Pisz do producenta. Nie dalej jak 3 tyg. temu przerabiałem to. Wprawdzie z kolumnami Tannoya ale bez problemu po paru dniach od zapytania dostałem precyzyjną odpowiedź z datą produkcji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CA AZUR Napisano 14 marca Autor Udostępnij Napisano 14 marca ok, spróbuję. Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Daj znać (dla potomnych ) jak poszło. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CA AZUR Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca Poniżej odpowiedź z serwisu CA "Thank you for contacting Cambridge Audio. I am sorry to see we missed your message. Yes, you can check the month and year that the product was made via the serial number. The third set of characters in your items serial number is its date code. However, newer codes must be decoded by subtracting 50 from each double digit. If the third string of characters in your item's serial number is "7153" for example, you would want to subtract 50 from 71 and then 50 from 53. That would leave you with "2103". This makes the date of production - 21/03 or March of 2021. If you have any questions or just want me to double check, please let me know your item's serial number. Sincerely" Także reasumując, miesiąc i rok produkcji można odczytać z trzeciej linijki numeru seryjnego. Odpowiedź dostałem błyskawicznie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts