zbyszek123 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Dzień dobry. Usterka Marantz M-CR612. Radio gra tylko nie można regulować głośnością lub zupełnie brak głosu, a dokładnie wygląda to tak: Rano włączam radio – wszystko działa bez zarzutu, aż przyjemnie słuchać. Regulacja głośnością również normalnie działa, zarówno z pilota jak i przyciskami na sprzęcie. Poziom głośności ustawiony np. na 12. Wyłączam i włączam radio – wszystko gra. Próbuję regulować głośnością , ale bez efektu. Zero reakcji w głośnikach, chociaż na wyświetlaczu są zmiany. Zostawiłem na wyświetlaczu poziom 18 (w rzeczywistości oczywiście dalej grało na 12). Wyłączam. Włączam – gra z poziomem 18 (regulacja głosem oczywiście dalej nie jest aktywna). Wyłączam. Włączam – całkowita cisza (regulacja dalej nie jest aktywna) zostawiłem na 40. Włączam – z głośników ryk (oczywiście nie mogę ściszyć). Wyłączam ustawiając na 16. Włączam – cisza - wyłączam. Włączam – cisza - wyłączam. Włączam – gra na 16 (regulacja głosem oczywiście dalej nie jest aktywna). Wyłączam. Włączam – cisza i tak w kółko. Rano następnego dnia włączam. Wszystko, razem z regulacją głośnością, działa jak w zegarku, do czasu gdy wyłączę. Co to za usterka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts