Arek_B Napisano Sobota o 19:36 Udostępnij Napisano Sobota o 19:36 Cześć Wam, Kilka miesięcy temu miałem dekoder 4k z UPC - z telewizorem Samsung Q70 55" i Marantz 6015 działało ok. Wszystko podłączone do Maratza. Włączenie dekodera kablówki skutkowało włączeniem tv i ampli. Teraz zmieniłem na Orange, i nie jestem w stanie ustawić tego logicznie. Może gdzies popełniłem błąd w ustawieniach? Załączam zdjęcia, będę wdzięczny za pomoc. Nic sie juz razem nie włącza, i nie wyłącza... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano Sobota o 20:04 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:04 Działa to mniej więcej tak: 1. Włączenie dekodera Orange powoduje włączenie TV, jego wyłączenie już nie wyłącza telewizora. Marantz sie nie włącza. 2. Włączenie TV nie aktywuje nic. Ale po włączeniu TV, i następnym włączeniu Marantza dekoder Orange się włącza. Wyłączeni TV wyłącza wszystko. 3. Włączenie Marantza aktywuje dekoder, ale TV się nie włącza. Słyszę dźwięk, ale TV musze już odpalić osobno. Dodam jeszcze, że po stronie ampli wszystko podłączone jak było, tv do wejścia Monitor1 are/eArc; kablówka do cbl/sat. Jak włączam dekoder Orange, włącza się TV. Premierze, jak żyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano wczoraj o 10:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:05 Trzeba bylo kupic TV od LG 😂 Z szajsungiem zawsze sa problemy na magistrali HDMI To cos jak tradycja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu 5 godzin temu, bora902 napisał: Trzeba bylo kupic TV od LG 😂 Z szajsungiem zawsze sa problemy na magistrali HDMI To cos jak tradycja Nie mniej z poprzednim dekoderem z UPC problemu nie było. Czy mogę coś inaczej ustawić w Marantzu np? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 14 godzin temu, Arek_B napisał: Nie mniej z poprzednim dekoderem z UPC problemu nie było. Czy mogę coś inaczej ustawić w Marantzu np? Mozesz zrobic hard reset kazdego z poszczegolnych elementow skladowych systemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Wygląda że chyba masz ok ustawienia. Jeśli reset nie pomoże to może te urządzenia się po prostu nie dogadują. To się zdarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts