Skocz do zawartości

CEC problem - proszę o pomoc bo mnie cholera weźmie :-)

Arek_B

Recommended Posts

Cześć Wam,

Kilka miesięcy temu miałem dekoder 4k z UPC - z telewizorem Samsung Q70 55" i Marantz 6015 działało ok. Wszystko podłączone do Maratza. Włączenie dekodera kablówki skutkowało włączeniem tv i ampli.

Teraz zmieniłem na Orange, i nie jestem w stanie ustawić tego logicznie. Może gdzies popełniłem błąd w ustawieniach? Załączam zdjęcia, będę wdzięczny za pomoc. Nic sie juz razem nie włącza, i nie wyłącza... P_20250315_201738.jpg.b37673255aadbebcfca6f79cdd469fb9.jpgP_20250315_202359.jpg.a9f8afb301fc19e80755efaac341ca15.jpgP_20250315_202456.jpg.5eed7b6c66d61602bb3b86f64b395b1b.jpg

Działa to mniej więcej tak:

1. Włączenie dekodera Orange powoduje włączenie TV, jego wyłączenie już nie wyłącza telewizora. Marantz sie nie włącza.

2. Włączenie TV nie aktywuje nic. Ale po włączeniu TV, i następnym włączeniu Marantza dekoder Orange się włącza. Wyłączeni TV wyłącza wszystko.

3. Włączenie Marantza aktywuje dekoder, ale TV się nie włącza. Słyszę dźwięk, ale TV musze już odpalić osobno.

Dodam jeszcze, że po stronie ampli wszystko podłączone jak było, tv do wejścia Monitor1 are/eArc; kablówka do cbl/sat. Jak włączam dekoder Orange, włącza się TV. Premierze, jak żyć?