MGW76 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Cześć, Mam pytanko, Mam amplituner Denon AVR-X2700H i głośniki Wilson Movix 5.0 + Sub Wharfedale WH-208. Miałem okazję przetestować sprzęt w rożnych konfiguracjach. Okazało się że: Amplituner jest całkiem spoko, czego nie mogę powiedzieć o głośnikach. Sprzęt najlepiej grał z głośnikami yamahy NS-50F + SUB YST-SW050 (spośród tych które miałem do dyspozycji). Głośniki te są też w rozsądnych pieniądzach. Ale jak mam wymieniać głośniki, to może warto rozważyć jakieś inne modele? Macie jakieś doświadczenia . sugestie? Przy okazji mam pytanie, bo głośniki najłatwiej/ najtaniej kupić w zestawie a amplitunerem. Czy Yamaha ma jakiś system kodowania, po którym można poznać, jaki model jest nowszy, bardziej zaawansowany? Przykłady jakie rozpatruje: RX-V375 RX-V481 RX-V367 RX-V473 RX-V661 RX-V361 Dziękuje za podpowiedzi, ewentualnie linki do postów gdzie takie pytania były omawiane Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Zostaw amplituner który masz. Szukasz kolumn mowych czy uzywanych? Zestaw 5.1 uzywany którego bym szukał Monitor audio Bronze 6 Klipsch F2 Magnat Quantum 675/677 Dnia 21.03.2025 o 13:59, MGW76 napisał: Czy Yamaha ma jakiś system kodowania, po którym można poznać, jaki model jest nowszy, bardziej zaawansowany? RX-V481 Przykład 4 - swiadczy o wysokości modelu 81 - o wieku. ale nie utożsamiał tej liczny z jakimś rokiem czy coś takiego. Po prostu im wyższy model tym nowszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MGW76 Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca 56 minut temu, Piotr Sonido napisał: Zostaw amplituner który masz. Szukasz kolumn mowych czy uzywanych? Zestaw 5.1 uzywany którego bym szukał Monitor audio Bronze 6 Klipsch F2 Magnat Quantum 675/677 RX-V481 Przykład 4 - swiadczy o wysokości modelu 81 - o wieku. ale nie utożsamiał tej liczny z jakimś rokiem czy coś takiego. Po prostu im wyższy model tym nowszy. Tak, plan jest zostawić amplituner. głośniki raczej używane, Dzieki za podpowiedź 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca No to wybór miec będziesz. Wszystkiego dobrego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts