DawidUK Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Czesc Wszystkim. Jestem kompletnym nowicjuszem w dziedzinie audio. Przegrzebalem google i zdecydowalem sie ze poprosze Was o prosbe w rozwiazaniu problemu przed ktorym stoje poniewaz czytajac Wasze forum stwierdzilem iz jestem w odpowiednim miejscu. No wiec zaczne od poczatku. Zajmuje sie cctv i alarmami antywlamaniowymi i nie mialem nigdy do czynienia ze stworzeniem audio dla klienta. Stalo sie to przy okazji rozmowy nt innych prac jakie mam zaplanowane z moim klientem. Zapytal czy moglbym tez “ogarnac” munsystem audio i video. Powiedzialem ze sprobuje to zrobic. Co musze zrobic to skleic w calosc system w pubie podzielony na 2 strefy. Jedna to czesc wewnatrz z 4 glosnikami oraz 3 tv a druga to ogrodek piwny z 4 glosnikami oraz jednym tv zewnetrznym ok 3x4m oled. Chcialbym aby te strefy byly niezalezne od siebie pod wzgledem audio i video lecz sterowane z wewnatrz zza baru gdzie mam swoja szafe z miejscem na swoja “aparature” cctv alarm pos itp. Kable dwuzylowe do audio (8 szt) zostalo rozprowadzone z miejsc gdzie beda glosniki do miejsca gdzie bedzie wzmacniacz oraz zrodlo dzwieku i obrazu( sky box- cos jak nc+ lub polsat tylko ze angielski poniwaz mieszkam w uk). Do video mam rozlozone kable cat6+ do kazdego tv wewnatrz aby zalozyc rozdzielacz hdmi oraz 2 cat6+ do duzego tv na ogrodzie. Jak mam to wszystko ogarnac? Jakiego sprzetu mam uzyc? Jaki amplifier? Czy potrzebuje 2 skyboxy aby rozdzielic video na te 2 strefy aby np w srodku grala muzyka np z podpietego tableta z spotify a na zewnatrz lecial mecz? Lub w srodku lecial 1 mecz a na zewnatrz inny z innego programu na skyboxie? Czy jest mozliwosc podpiecia 2 dodatkowych kolumn na zewntrz do duzego tv oled z lokalnym wzmacniaczem( przy tym tvbedzie mala rozdzielnia z AC oraz POE switch z internetem) ? Nie wiem czy wogule dobrze to rozpisalem i czy jest to dla Was zrozumiale co chce stworzyc jako kompletny laik w tej dziedzinie. Doradzcie prosze jaki sprzet kupic i jak to zrobic. Za wszelkie informacje od Was bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam serdecznie i licze bardzo na wasza pomoc bo juz nie wiem gdzie mam zapytac. Dawid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts