PAWEL ZASADNY Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Mam pytanie moze ktos miał do czynienia z tymi kolumnami Taki opis znalazłem 130 W 3-drożne głośniki podłogowe z koncentrycznym przetwornikiem średnio/wysokotonowym. Ci sami twórcy, którzy zaprojektowali głośniki referencyjne EX i serii 8 stworzyli nową serię głośników. Seria 7 to doskonale zrównoważenie między wzornictwem, a osiągami. Seria obejmuje głośniki podłogowe, półkowe i centralny, wraz z dedykowanym wielokanałowym subwooferem dopełniającym ofertę. 3-drożny głośnik Pioneer S-71 wyposażono w jeden przetwornik koncentryczny z wysokotonową kopułką tytanową, średniotonowym stożkiem aramidowym oraz w dwa 13 cm niskotonowe stożki aramidowe. Rezultatem jest płynne i dopasowane brzmienie. Dzięki technologii kontroli fali stojącej ABD/AFAST, efekt fali stojącej wewnątrz głośnika jest eliminowany bez wpływu na jakość reprodukcji niskich tonów. S-71 również wyposażono w dolny port bass-reflex naturalnie wzmacniający poziom ciśnienia dźwięku w niskich zakresach częstotliwościowych. Trzy ‘kolce’ i podkładki na podstawie głośnika zapewniają najlepszą stabilność. Sztywna obudowa minimalizuje zewnętrzne zakłócenia dbając o spójność odtwarzanego dźwięku. Rezultatem jest precyzyjna reprodukcja obrazu dźwięku oraz pola dźwięku na najwyższym poziomie. DANE TECHNICZNE: FUNKCJE AUDIO Woofer: 2 x 13 cm Aramid cones Midrange: 13 cm concentric Aramid cone Tweeter: 2.5 cm concentric Titanium dome Enclosure: Bottom front vented bass-reflex floor-standing speaker Impedance: 6 Ohm Frequency Range: 33 - 50,000 Hz Sensitivity (2.83V/1m): 85 dB Maximum Power: 130 Watt WYMIARY I WAGA Dimensions (W x H x D): 260 x 1114 x 276 mm Weight: 23,8 kg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca JA nie kojarzę. Zdaje się że to było oferowane w tych pełnych setach 5.1 Nie wiem czy to były kolumny dedykowane do stereo. Ale nie znam ich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts