-
Ostatnie posty
-
S40 potrzebują dużo dużo prądu aby się przebudziły i nie dudnily
-
No więc tak. Zaraz tutaj wyleje fala hejtu bo audiovoodoo, ale to nie ma znaczenia. Sa listwy zasilajace z filtrem emi/rfi np brennenstuhl lub polski lestar. Mam obie. Nie wiem o co chodzi ale z brennenstuhlem dźwięk sie tak drastycznie psuje, że już go nie używam. Tak jakby płaski, bez basu. Coś jest nie tak. Ja używam listwy lestar z filtrami. Kosztuje około 100 zł i żadnych strat na dźwięku nie słyszę. Jednak w Twoim przypadku nie wydaje mi się, żeby to były problemy zakłóceń emi/rfi. Bo jak włączasz urządzenie, które pobiera sporo prądu i na ułamek sekundy przestaje Ci grać to na moje oko jest to chwilowy spadek napięcia w sieci elektrycznej. A to bardzo niezdrowe dla sprzętu na dłuższą metę (dla wzmacniacza, eversolo też). Innym powodem może być DC, które siane jest przez inne urządzenia. Na tyle duże że wpływa na trafo zasilania w warmerze . Wtedy jest Ci potrzebny dc blocker. Tak więc listwę z filtrami polecam bo czemu ich nie mieć. Ale tego problemu to raczej nie rozwiąże. Może lepiej te ciężkie dla sieci urządzenia podłączyć pod innym obwód niż audio i przetestować czy dalej się to będzie działo.
-
Panowie chyba się przeliczyłem bo te kolumny na tylko top hi-fi i już są przecenione A model 606 S1 to chyba lipa w porównaniu do S3!?
-
Jakby ktoś miał wątpliwości jak brzmi dobrze nagrana i zrealizowana płyta (bo była o tym mowa dziś na forum) to proszę przykład... Nagrana w kościele, trzy bardzo różne realizacyjnie instrumenty i tylko jeden mikrofon!!!! Brzmi jak nagrana w idealnie przygotowanym akustycznie studiu. Fajnie się słucha, bo nawet jak komuś nie podejdą melodie, to można skupić się na dowolnym instrumencie i śledzić co tam dokładnie się dzieje. Jeden mikrofon oznacza jedną ścieżkę czyli praktycznie brak manewru w miksie i masteringu. Czyli to co się zagrało, to się nagrało, bez pudru.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy