Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Jesteśmy na forum audio, więc myślę, że spokojnie można załozyć, że każdy ma tu podpięty amplituner kina lub przynajmniej soundbar. Głośniki w TV jakie by nie były to zawsze jest lipa i tyle. Sony ma trochę lepszy dźwięk od lg, ale i tak nawet soundbar za 1 tys zł niszczy te wbudowane glośniczki, a cena za te TV jest nieadekwatnie wyższa.... To już lepiej za tę samą kwotę kupić oleda LG + soundbar za 2 tys zł niż oleda sony bez dodatkowego audio. Zyskujemy nieporównywalnie więcej za te same pieniądze.
    • No wiec wlasnie. Myślę, ze najpierw warto odpowiedziec sobie na pytanie czy uwolnimy potencjał sprzętu w swoich warunkach lokalowych. Czesto te ostrosci czy zmęczenie dźwiękiem są spowodowane fatalnymi warunkami. Widze kolumny powciskane w kąty i czytam o cudownym brzmieniu... Czasem nie warto. Ostatnio czytam też wiele pitolenia o klA, r2r czy innych stereotypach. No tak sam też czasem tak pitolę, tylko, że warto się zastanowić czy ta klA czy r2r zagral lepiej bo to klA czy r2r czy poprzedni sprzęt byl do kitu lub byl źle dobrany. Nie lubie takiego belkotu o stereotypach. Co do Luxmana to warto przede wszystkim napisać, ze to egzemplarz gruntownie przeserwisowany i ustawiony. Mimo tego, ze kupilem go po serwisie to gdy oddalem go do swojego serwisanta okazalo się, ze poprzedni serwis ( ktory zeczywiscie byl robiony) pozostawial wiele do zyczenia. W/g mnie z czym nie do konca zgadza się Michał Sansui DR wypada blado przy nim i to jesli o mnie chodzi w kazdym wzgledzie. Rowniez dynamiki bo Sansui po prostu naparzal basem i do tego malo zrożnicowanym. Sory Michał Nie jest to też do konca moj dźwiek gdyż ja potrzebuję "pierunskiej szybkosci" ;). Luxman jest wysublimowany, doskonale pokazuje smaczki, ma barwną srednicę, doskonale wokale. Ale to jest nieprzesadzone i w dobrym smaku. Potrafi zejść z basem ale nie robi tego kiedy nie trzeba( czytaj nie jest przebasowiony lub bombastyczny:) Ja slucham rowniez metalu i klasyki, muszę mieć szybkosć i żadnych pieknych dźwiekow nie toleruję. Tzn uwielbiam ale nie u siebie w systemie. Muszę miec wszystko poukladane od linijki i stopera. Grono wielbicieli Luxow jest wielkie co jest zrozumiałe. Są wspaniale zbudowane i pieknie grają. Myslę, że Michał dlugo i coraz bardziej bedzie zadowolony (bo podejzewam, ze jeszcze nie do konca Lux ulozyl się z Deco i jest swierzo po serwisie). Aż do nastepnego wzmaka, ktory już wyglada zza horyzontu ;).
    • Prośba do wszystkich, offtop o ATC jest OK, bo w końcu też rozważam ATC SCM11, ale proszę bez udowadniania jedynej, SWOJEJ racji i dalszych przepychanek  Liczę na to, że osoby na pewnym poziomie powstrzymają się od niepotrzebnej "dyskusji". Z góry dziękuję. Co do subwoofera, to jak na razie najlepsze ustawienie na fotce poniżej. Wcześniej próbowałem postawić go z lewej strony, między standem i zasłoną. Ale podbicie było za duże, długo bawiłem się ustawieniami, ale nie dało się nic zrobić w akceptowalny dla ucha sposób. Ustawienie na szafce o niebo lepsze, na szczęście to solidny kawał mebla na zamówienie z blatem o podwójnej grubości standardowej płyty meblowej. O dziwo, żadnych rezonansów, nawet ten tygrys Lego stoi obok niewzruszony, poważnie. Oczywiście nie robiłem testów typu durnowane filmy z YT z "Bass I love you" odkręconym na maksa, ale wystarczy, że posłuchałem kilku utworów Yagya z potkiem 608 na 9:30. I już wiedziałem, że jest lepiej. Nie bez kozery napisano wielokrotnie, ustawienie (fizyczne) suba ma równie duże znaczenie, jak ustawienia pozostałych parametrów w samym subie.
    • Generalnie różnice w jakości obrazu w oledach są mniejsze niż w LCD z uwagi na fakt, że każdy oled ma doskonały kontrast. W nowych modelach producenci ścigają się na maksymalną jasność matrycy, co dla mnie nie jest szczególnie ważne.  Szkoda że zaniedbywany jest dźwięk, tu akurat najwyższe modele Sony mają przewagę.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...