Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Odgrzewanie kotleta...Wtrącę swoje 3 grosze..: Mam MA rx8 i napędzam to w stereo starym Akai AM 55. Miałem różne konfiguracje, ale żaden "amplik" do kina nie "grał" z MA RX8. To była męka. Dopiero, gdy kupiłem typowy wznak pod stereo MA pokazały na co je stać!  Finalnie jest stary Akai AM-55 , który robi za końcówkę mocy, a steruje tym Sony DA1200 ES i takie kombo robi robotę. Słuchanie radia, winyla czy nawet CD to przyjemność. Oglądanie filmów też teraz jest jakieś takie lepsze. I wcale nie trzeba słuchać głośno.  Ale żeby nie było, lubię też odkręcić, bo czasem dire straits, Queen, czy coś współczesnego jak rap lubię posłuchać trochę głośniej 😉🙃😂😂😂 Nawet słuchanie klasyki też potrafi mordę rozweselić. 
    • Podziękował tak to spróbuję ugryźć  technikarium generalnie zaleciło zrobić mi praktycznie to samo co Ty z tym że uświadomili mnie że 14-16tys to kupię co najwyżej wzmacniacz i centralny 😂 wiec czekam teraz na polecenie przez nich sprzętu , twierdzą że przy tej kubaturze i zamontowaniu kilku wygłuszeni zestaw wyjdzie mnie plus minus 40tys więc muszę trochę popracować żeby to kupić 🤭
    • No Stary projekt masz piękny .Zazdroszczę... Skoro już te kable masz powyciągane to inaczej tego nie ugryziesz. Nie dawaj surround na belce i antresoli to zły pomysł.Ja bym zastosował standy lub  jakąś komodę za kanapą i tam umieścił surround w jej blacie. ,bijące w górę Atmos jeśli będzie to właśnie na belce międzyokiennej i antresoli.Skierowane na kanapę.Ja bym się nawet na 4 atmosy pokusił .Wówczas dwa w linii frontów i dwa w linii surround. ALE  wszystkie skierowane na sofę. Tak to widzę 😉
    • To i ja odświeżę temat. Apke jplay polecił mi kolega @tmnich któremu jestem bardzo wdzięczny. Szukałem transportu Tidala do swojego systemu zamiast laptopa. Miałem WiiM mini, pro i ultra. Była też Taga twa10b i wszystko grało gorzej od Tidala z laptopa i opcji exclusive. Po zakupie DACa Audalytic dr70 dowiedziałem się że przez upnp i apke jplay mogę słuchać Tidala. Dzisiaj po kilku godzinach odsłuchów i porównywania z laptopem jestem mega zadowolony bo w końcu komputer zniknął z salonu a granie jest super. Całe sterowanie Tidalem jest intuicyjne. Wszystko działa jak należy. Jak dla mnie jest wszystko co powinno być. Bardzo polecam sprawdzić tą apke bo na prawdę jest mega. Można to zrobić za darmo przez 14 dni. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...