Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• No i zbliża się Black Friday!   Szukam automatu na nową chałupę. Z góry mówię, że kawy z tego pić nie zamierzam. Mam swój ręczny jednobojlerowiec i jak ten nosacz z memów o ręcznej skrzyni biegów  "wolę mieć kontrolę nad procesem parzenia".   Ale póki co - do Polski jeszcze nie wracam. I nie będę przecież za każdym razem woził ciężkiego ekspresu w walizce. Zjadę do Polski na stałe oczywiście ze swoją maszyną, ale póki co, gdy jestem w Polsce, to wiadomo: goście, imprezki... I obsługiwania imprezy ekspresem ręcznym, to sobie nie wyobrażam. Póki co - plujkę urzędniczkę gościom robię, nie zdążyłem kupić w PL nawet French Pressa, ale zachowujmy się jak biali ludzie.  Poza tym ludzie wołają z mlekiem (zboczeńców jest pełno!) a ja mam tylko jednobojlerowca, do którego jestem niewolniczo przywiązany.  Zatem automat. No i są fajne promocje teraz w IRL.  Co byście wybrali? Za 670€ Siemens EQ700 - supernowoczesny, obajerowany, obsługa z telefonu nawet.  Czy 200€ drożej Jura ENA8? Wiadomo: Jura to Jura! Ale, jak powiadam: na smaku kawy z tego ustrojstwa specjalnie mi nie zależy, to głównie pod kątem gości. Jura mniej funkcjonalna (mniejszy zbiornik na wodę i kawę), nie można sypać mielonej, tylko ziarna. Siemens wypasiony po kokardy. Córka ma Siemensa niższy model już parę lat i działa spoko, bezproblemowo. Znaczy Siemens, nie córka...  Jura - wiadomo! Szacun na dzielni! Ale ten Siemens jakoś bardziej do mnie przemawia. Tym bardziej, że tańszy.  Jurę robią w Portugalii, Siemensa - w Słowenii. Jura cicha, Siemens hałasuje.  Co byście wybrali?   
    • No wlasnie oczekiwanie, ze projektor bedzie tylko i wyłącznie nadajnikiem treści (samo wysyłanie dźwięku) to jest zmuszanie sprzętu aby robił to do czego nie został zaprojektowany. Wyjaśniłem wyżej dlaczego tak jest. W Twoim przypadku nie ma możliwości aby w ogóle podłączyć jednocześnie tv i projektor do amplitunera o ile nie kupisz jakiegoś splittera/switcha hdmi (nie wiem czy obsługują kanal zwrotny). Druga opcja to zmiana amplitunera ale to i tak nie pozwoli na obsługę ARC na wiecej niz jednym podłączonym urządzeniu. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...