-
Ostatnie posty
-
Przez SkoraSkkra61 · Napisano
Mam w tej chwili tylko stereo, kino to planowany kolejny zakup po subwooferach, ale muszę dać trochę "odetchnąć" portfelowi 🙂 oraz małżonce. Jak już będzie kino, to zdecyduję się pewnie na jakiś manualny przełącznik. -
Masz już amplituner kina? Bo jeśli Advance ma pracować jako końcówka dla L i R w kinie to subwoofery i tak będziesz musiał podłączyć do amplitunera. Czy subwoofery mają być wykorzystane tylko w kinie czy w stereo też? Bo jeśli mają być tu i tu to będziesz musiał albo kupić jakiś przełącznik, albo przekładać RCA między amplitunerem a wzmacniaczem. Kwestię sposobu podłączenia omówili koledzy wcześniej.
-
Przez SkoraSkkra61 · Napisano
Czyli podsumowując mój przypadek - mam kabel Y, we wzmacniaczu mam wyjścje SUB, więc tam wciskam pojedynczą końcówkę przewodu. W subwooferze jest tak jak na zdjęciu, gniazdo LFE i po lewej stronie jakieś wolne IN więc jeśli drugim końcem przewodu (tym podwójnym) wepnę się w suba pod LFE i to wolne IN, to nie powinienem spalić sprzętu ? Tak jak pisałem wcześniej, taki przewód mam, więc nie wiązało by się to z dodatkowymi kosztami, tylko kwestia czy tak można ? Trochę mi namieszaliście w głowie 🙂 Ja nie chcę tego podwójnego końca podłączać do wzmacniacza tylko do suba, więc nie będę "zwierał" kanału L i P No i druga opcja ( ta ze schematu) to podwójny przewód RCA tylko czy jest sens takiego połączenia jeśli nie byłoby wyraźnej korzyści. W tym przypadku prosiłem o wskazanie gdzie konkretnie miałyby być wpięte te przewody na przykładzie mojego wzmacniacza, czyli Advance Acoustic A10 Parę postów wstecz załączyłem tylną ściankę tego wzmacniacza.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy