-
Ostatnie posty
-
Przez Top Hi-Fi & Video Design · Napisano
Informacyjnie, w Warszawskich sklepach Tophifi mamy już te nowe Elaci. Zapraszamy na odsłuchy! -
Cześć PX8 to bardzo mocna propozycja na rynku. Samo wykonanie to jest klasa, do tego, przede wszystkim jakość dźwięku. To wszechstronne granie , dobrą podstawą basu. Warto zaznaczy, że aktualnie kosztują tylko 1600 zł. W przyszłym miesiącu wejdzie wersja S2, ale to będzie inna cena... korzystać póki jest jeszcze -
Hej, Cena nie zawsze będzie deskryptorem jakości. Myślę, że bardziej jakość kolumn będzie wynikała z ilości kompromisów jakich dokonał konstruktor dążąc do zrealizowania założonych celów ekonomiczno-technicznych. To nie są kolumny uniwersalne. Ich budowa będzie korespondowała głównie z otoczeniem i z elektroniką, które muszą współpracować by z nich wydobyć ich jakościowy potencjał. Preferowane będą mniejsze pomieszczenia, bliższe pole, mocniejsze wzmacniacze, głośniejsze granie. W niekorzystnym otoczeniu mogą być tylko przeciętne bo OZ, bo mały woofer, bo niska efektywność. Czy mogą zagrać powodując opad szczęki? Tak, ale wg mnie nie u każdego, bo ilu hobbystów tyle innych oczekiwań i standardów jakości. Czy testowany Spendor, Herbeth czy Proac mogą być lepsze nie patrząc przez pryzmat ceny? Czy mogą mieć więcej jakości wybrzmiewającej żeńskimi wokalami? Nie wiem i pewnie się nie dowiem bo nigdy w takiej konfiguracji jak Adam ich nie posłucham. Ty też posłuchasz ich w innym środowisku. Dołożysz kolejną opiniotworczą cegiełkę do jakże ciekawej historii ATC 😉 Pozdrawiam. M
-
To nie ta klasa wzmacniacza do tej klasy kolumn. Pomimo, że nie handlujemy Pylonami, seria Diamond potrafi się odwdzięczyć. Przykład połączenia sprzed kilku dni: Diamond 28 + Hegel 190v2
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy