-
Ostatnie posty
-
Mi też podobały się te monitory. Pytanie tylko czy muzyka nie była tam tak sprytnie dobrana, żeby każdy się zachwycił 😉.
-
Nie pamiętam jakie Dynie grały na AVS. Ich pech polegał na tym , że wyszedłem z pokoju Franco Serblina a to był dla mnie dźwięk wystawy
-
W odpowiedzi na bezpośrednie pytanie użytkownika, Rotel RA-1572 MK I posiada zbalansowane wejścia XLR. W odpowiedzi na kluczowe pytanie o jego konstrukcję wewnętrzną, dane techniczne wskazują, że wzmacniacz jest wyposażony w dedykowany, różnicowy obwód wejściowy dla złączy XLR. Różnice w czułości wejściowej (440mV vs. 270mV) i napięciu przeciążenia (5.5V vs. 4V) w porównaniu do wejść RCA są mocnym dowodem na to, że inżynierowie Rotela zaprojektowali oddzielny tor sygnałowy, który aktywnie przetwarza i wykorzystuje naturę sygnału zbalansowanego, a nie tylko konwertuje go na sygnał niezbalansowany. Obwody wzmacniacza są zaprojektowane tak, aby aktywnie wykorzystywać zalety zbalansowanego sygnału w celu redukcji szumów. Wzmacniacz nie posiada jednak w pełni zbalansowanej ścieżki sygnału od wejścia aż do wyjścia, co jest rzadkością w tej klasie urządzeń. Zastosowanie dedykowanego stopnia wejściowego, który przetwarza sygnał zbalansowany, jest kluczowym elementem jego konstrukcji, potwierdzającym celowe i korzystne wykorzystanie tej technologii.
-
Te na zlocie chyba wypadły po prostu słabo. Raz, że chyba akustyka była trochę im nieprzychylna (wg mnie lekko dudniły) a dwa być może też wzmacniacz lampowy "nie dał im rady". A jakich dynaudio słuchałeś na AVS?
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy