-
Ostatnie posty
-
Dobry PEQ w domenie analogowej z wejściem i wyjściem XLR Jaki PEQ polecacie wysokiej jakości z bardzo niskimi szumami , zachowaną dynamiką i możliwością korekcji kilku pasm z regulacją faktora Q od 1 do 5 przynajmniej NIe interesują mnie z szerokim faktorem Q jak np bardzo dobry w sumie https://www.elysia.com/xfilter/ ale niestety posiadający tylko Q 0,5 lub 1.0 przełączane a szkoda ! Podoba mi się ten - Bettermaker Mastering Equalizer https://www.thomann.pl/bettermaker_mastering_equalizer.htm , posiada bardzo ciekawe możliwości i regulacje ale trochę cena jest za wysoka jak na to co chcę skorygować u siebie. Na szczęście producentem jest polska firma więc jest szansa na bardziej przystępną cenę... mam nadzieję. Jeszcze ma jedną wadę oprócz wielu zalet ! ... szerokość ! rackowa aż 482 mm a taki fajny sprzęt ! , mogli zrobić trochę mniejszy węższy, kurczę... . Może nie przewidzieli , że ludzie w domu chętnie by takich używali do korekcji akustyki w pokoju audio a nie tylko w rackach w studiach. Wystarczyłby mi przyzwoitej jakości korektor z wejściami + wyjściami XLR nawet tylko z 3-4 zakresami ale z wąskim Q potrzebuję najlepiej tak jak pisałem chociaż 4-5 PS. Nie interesują mnie zupełnie PQE cyfrowe z powodu potrzeby zachowania łącza I2S do mojego DACa. Tylko XLR Może coś ciekawego na rynku wspólnie znajdziemy... ..... Miłego wieczoru
-
Przez Kordian Kamiński · Napisano
Chyba bede polował na topping dx 5 ii, ma kosztować 300 euro, wiec duzo na niego nie wydam, zastanawiam sie nad sluchawkami chyba kupię beyerdynamic t5 gen 3 - zamkniete. -
Przez Lord_of_sound · Napisano
Witajcie. Po pierwsze fajnie widzieć, że forum wciąż jest żywe. Jestem posiadaczem zestawu kolumn 5.1 i ampli Yamaha v485. Od jakiegoś czasu czuję, że brakuje mi większej przestrzeni w dźwięku ale chciałbym zostać przy 5.1. Zastanawiam się czy jeżeli kupię nowe ampli z eARC to odczuje poprawę w dźwięku. Obecnie mam zwykły ARC z ograniczeniem bitrate do 1 Mbps więc mam skompresowany DD+. Co myślicie? Czy kupno nowego ampli z eARC poprawi dźwięk?
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy