Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Powoli zaczynam mieć w nosie tą całą korekcję he he Dziś przepuszczałem przez PEQ który mam w Aries S1 (wyszedłem z Matrixa coaxem do ARIES i  dalej wszedłem z Ariesa  coaxem do Laiv) a więc tylko w domenie cyfrowej korekcja Ariesem nastąpiła. + test  nr 2 streaming  bezpośredni do Aries S1 + włączone PEQ i wychodzimy na Laiv coaxem.(niestety Aries S1 nie ma  wyjścia I2S)   I na moje ucho,  dużo przyjemniej gra sam Matrix NT-1 gdzie idzie po IS2 do Laiv Harmony bez żadnej korekcji i nawet o dziwo nie  przeszkadza mi te kilka decybeli podbicia na 56 Hz. Na pomiarach w sumie w dość wąskim zakresie ten peak mam o te kilka decybeli. Na szczęście nie w szerokim zakresie -wówczas byłby mocno słyszalny i przeszkadzający bo szerokość ważniejsza od wysokości peaku na wąskim zakresie. Więc jest  szansa że  zostawię czysty system bez PEQ a  taki PEQ sobie moiże jako zabawkę do testowania jedynie kupię na równoległym kanale cyfrowym np AES/EBU a główny I2S zostawię do codziennego grania. Cały zas mi się wygrzewa NT-1 więc porównania i pomiary REW będą wiarygodniejsze za ok 100 h.   Dostrzegam że  zupełnie nie przeszkadza podbicie na tym 56 Hz gdy się słucha  ciszej   np wieczorem powiedzmy vol.40-45 db  nie 75 db (vol 63 w Heglu)  Wówczas ta lekka nadwyżka basu staje się zaletą bo dźwięk cichy jest soczysty..   nie jest źle ale przyznję PEQ chcę mieć do zabawy testów a więc wątek nadal będzie mnie interesował i będę sobie szukał czegoś (już na pewno do toru cyfrowego)   
    • Właśnie mówi ku...a nawrocki , żę patrioci to Ci co na niego głosowali , a idąc tym torem myślenia ,ja to nie patriota . Przecie to kalka kaczyńskiego. @Sipo , wracaj , błagam wracaj i bo jak inaczej można doświadczyć na własnej skórze konsekwencji swoich wyborów. Bo widzisz w naszym kraju patriotom nie jest ten ,co najwięcej wpłaca na między innymi emerytury , szkolnictwo , służbę zdrowia , wojsko ,tylko ten ,co macha biało-czerwoną na wiecu pisu. Nie ten co tworzy budżet , czyli ustala pozycję naszego państwa w świecie , a ten co idzie w marszu na miesięcznicy smoleńskiej. Dostrzegasz ten język , stosowany od cesarstwa rzymskiego , stosowany w krajach autorytarnych  ?
    • Sorry, ale to raczej Kaczyński i Nawrocki powinni to zrobić.
    • Jeśli posiadasz na to dowody powinieneś zgłosić to prokuraturze. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...