-
Ostatnie posty
-
Z ciekawości porównałem Qutesta i najnowszy DAC z DAPa Astell & Kern SP 4000 i cóż, chyba przetworniki dobiły już do ściany tego co ucho ludzkie może usłyszeć. Moooże na granicy błędu badziej napowietrzona góra u Astella, może ciut lepsza rozdzielczość i precyzja wysokich tonów ale kuna to już wszystko gra praktycznie tak samo, gonienie bardziej za liczbami w pomiarach i wmawianie sobie słyszenia tych liczb. Takie moje zdanie.
-
Przez marcinmarcin · Napisano
Chodzi tez o integracje w danym urządzeniu. Volumio moim zdaniem gra bardzo dobrze z Tidalem. Ale np. u Siostry Tidal w ekosystemie jabłka gra zauważalnie gorzej od Spotify... -
Mogę się mylić bo nie słyszałem takiego systemu ale do Classic 3/1 taki NAD M10v2 to może być ciekawy kierunek czyli żadne podgrzewanie i pogrubianie a otwarty i neutralny piecyk. Trzeba tylko sprawdzić czy za bardzo nie zgubimy ciepła średnicy. Myślałem też o Heglu ale ten inaczej ustawia środek jak NAD M10v2 więc dla mnie odpada.
-
Trochę sobie zaprzeczasz realne doświadczenia z oponą co ma maks 2-3 lata (a jeździła pewnie jeszcze krócej, opony uznaje się za nowe nawet jak poleżą 3 lata w magazynie)? 😉 Kiedyś miałem Bridgestony Blizzaki (to było z 10-12 lat temu) - świetne, do 3 sezonu. Jak pojechałem w nich KJS to po 3 wizycie w rowie stwierdziłem, że pieprzę to i wracam do domu. A teraz - teraz mam zaufanego kolegę który wie w jakich fabrykach i co jest produkowane (długie lata w branży oponiarskiej, trochę jazdy sportowej, przynajmniej 1 mocne auto na podjeździe). Letnich nie kupowałem od niego bo przychodziły z autami. Poprzednie zimówki - Falken (18 cali) właśnie poszły po 6 latach do wymiany, rok temu były ok. Teraz zdecydowałem, że nawet jak są ok to już przyszedł ich czas (nowy pasażer na pokładzie i auto 2x mocniejsze). Polecony został zimowy Semperit. Podobno dobry i ww. kolega od kilku lat sam na nich jeździ. Zobaczymy.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy