-
Ostatnie posty
-
Przez Piotr Sonido · Napisano
Ale napisałem wyraźnie. Nic nie ukrywając. Pisałem z kimś PW i sięze mną podzielił taką informacją. Czy ona jest Negatywna? Ja tak nie uważam. Dziekuję bardzo za naprowadzenie z powrotem na dobre tory. Pozdrawiam Absolutnie bez urazy! Piotrek -
Niestety nie wykorzystasz łatwo swojego wzmacniacza stereo jako wzmocnienia dla kolumna frontowych - nie ma bezpośredniego wejścia na końcówkę mocy. Możesz sprawdzić jeszcze w instrukcji czy nie ma w menu jakiegoś trybu HT Bypass albo podobnego. Możesz też (o ile jesteś jedynym użytkownikiem systemu) skalibrować system dla zadanego wzmocnienia i pamiętać aby ręcznie ustawić taki sam poziom w momencie gdy chcesz oglądać film. Upierdliwe. Można też skorzystać z przełącznika wzmacniaczy. Wtedy masz 2 odseparowane systemy gdzie wspólnym mianownikiem są kolumny frontowe. Też trzeba klikać ale odrobinę mniej upierdliwe. Potrzebujesz więc kolumnę centralną - może być Chora do kompletu. Mam i nie narzekam, są pewnie lepsze. Nowa kosztowała ~1900 PLN. Możesz też szukać następcy Theva (cena podobna) albo pójść oczko wyżej w Aria EvoX (~3700) żeby z przodu zostać z Focalem. Surround - nie rozwodziłbym się nadto. Raczej skupił się na tym aby zamontować je poprawnie wg. zaleceń Dolby. Może być prawie cokolwiek. Nie przekraczałbym w budżecie 2-2.5 kPLN na całość surround. Kolejny temat to subwoofery - niestety albo będą grać w stereo albo w kinie domowym. Chyba, że znowu skorzystasz z przełącznika (innego niż do kolumn) i będziesz pamiętał o jego użytwaniu. W SB-Pro masz aplikacjęi profile dla subwooferów ale ze względu na wygodę chyba próbowałbym skalibrować kino na default. Takie przełączniki to kilka stówek za sztukę, raczej niedrogie. Amplituner KD - poszedłbym w coś z Diraciem na pokładzie. Za ok 5.5k PLN jest Onkyo RZ-30. Wspiera też DLBC i może bardzo pomóc z integracją subwooferów w KD (licencja DLBC jest dodatkowo płatna).
-
Przez Piotr Sonido · Napisano
bo to wciaż te co jeszcze u mnie brałes nie? To ja będę mocno trzymał kciuki żeby się broniły przed zmianą !
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy