- 

Ostatnie posty
- 

To odpowiednio: Szef działu sprzedaży, i główny konstruktor.
 - 

Teufel można "kupić" online i z tego co piszą przez 8 tygodni testować, nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale jest to jakaś alternatywa. Okazuje się też że Teufel zaczyna trafiać do sklepów, mają go w ofercie w Audiomagic w Warszawie, są też na oficjalnej stronie Teufel. @klukis123 możesz też wybrać i kupić amplituner, a następnie spróbować z tym okresem testowym, ewentualnie jak nie masz za daleko skorzystać z możliwości odsłuchu w Audiomagic. Zerknąłem na ceny tych paczek Teufel i biorąc pod uwagę fakt że z przodu nie dasz podłogówek to w tym wypadku spiąłbyś wszystko w budżecie, pozostają przewody, ale tu nie ma co cudować ważne żeby były z miedzi beztlenowej (OFC nie te oznaczone CCA lub bez oznaczeń) 2,5mm² w zupełności wystarczą. Przykładowo Onkyo TX-NR7100/Pioneer LX-305 i Teufel Ultima 20 Surround 5.1 SET zamknie się w budżecie i będzie na pokładzie Dirac Live. Jak nie Teufel to budżetowo może być jeszcze TAGA, trochę drożej Magnat, ale coś tam złożysz. Niestety z Klipsch będzie trudno się zmieścić w planowanym budżecie, chyba że seria R, ale to musiałbyś posłuchać czy nie będą dla Ciebie zbyt "ostre" i jasne.
 - 

Z jednej strony piszesz, że pokój przygotowany jakoś tam akustycznie, z drugiej masz z kolumnami albo z tą akustyką jakiś problem, który widać na wykresie. Pozostaje tez pytanie co uważasz za niskie zejście, bo może właśnie ten schodzący do 30Hz Ci wystarczy. Ja nie czuję wielkiego parcia na to by u siebie dorzucać subwoofer w stereo, bo kolumny schodzą mi wystarczająca nisko - mniej więcej tak jak Ty masz peak poniżej 30Hz. Już tu na forum kilkukrotnie pisałem, że studenci w czasie imprezy szukali gdzie jest subwoofer schowany. Czy Tobie to wystarczy to nie wiem. Nie wiem też czy duży subwoofer (czytaj: niskoschodzący) nie pasuje do małego pomieszczenia. Osobiście nie testowałem dużego subwoofera w małym pomieszczenu. U mnie jednak ta przestrzeń jest całkiem spora. U moich rodziców grały kolumny schodzące do 20Hz z 45-cm głośnikiem basowym w 21m2. Ich twórca u siebie w pokoju chyba mniejszym niż 10m2 miał dwie kolumny z głośnikami 60cm i też to grało bezproblemowo. Aczkolwiek opowiadał, że jak nad nimi pracował to nie mógł znaleźć basu i dopiero w drugim pokoju zobaczył jak jego śpiący ojciec podryguje w takt muzyki... Daleki jestem od tego by tu stwierdzić, że coś nie zagra w małym pomieszczeniu. Może nie być prosto to ogarnąć, ale wiem, że czasem się daje.
 - 

Jeśli ktoś lubi klimaty scfi to polecam wam moją książkę (e-book) która opowiada o trzynastoletnim, samotnym i introwertycznym chłopcu o imieniu Joshua, zafascynowanego kosmosem. Przechodzi on przez tajemniczy portal do innego świata. Po drugiej stronie portalu Joshua ląduje na purpurowej, piaszczystej planecie, gdzie spotyka Aethera, chłopca o niebieskiej skórze i lśniących oczach, który komunikuje się z nim telepatycznie. Aether wyznaje, że jest z planety Xyltar, która toczy wielowiekową galaktyczną wojnę z militarną cywilizacją Kryllian. Książka ukazuje jego przemianę z samotnego chłopca w budowniczego mostów między cywilizacjami , wciągając go w sam środek galaktycznej wojny i dając mu kluczową rolę w losach nieznanych światów. https://www.naffy.io/Odmyslidoksiazki

- 

- 
 - 

Ostatnio poruszane tematy