-
Ostatnie posty
-
Temat z zielonym ładem jest tak zagmatwany, poważny i trudny do zrozumienia, jak rownież do implementacji na styku nauka -wielki biznes, że cieżko go redukować do prostych stwierdzeń jak w zasadzie robią to wszyscy politycy(wole nauke). Ja się nie podejmuje obrony lub ataku(nie mam instrumentów), niemniej warto posłuchać co ciekawszych podcastów choćby o znaczenie bagnisk w ekosystemie jeśli nawiązujesz do rolnictwa. Oczywiscie w imie niepohamowanego konsumpcjonizmu możemu powrócić na właściwe tory(my, w sensie Europa)i uznać, że współczesny modelu ekonomiczny jest własciwy i należy kroczyć tą scieźką.
-
TVN z Tuskiem Nawrockiemu zarzucają a jak było kiedyś? Warto pamiętać kto, kiedy i z kim. Bo układ się nie zmienił...
-
Unia z pewnością nie jest tworem idealnym. Jak każda organizacja ma swoje jasne i ciemne strony. Ale zastanówmy się gdzie bylibyśmy dziś gdyby nie nasze członkowstwo w UE. Nasze położenie geopolityczne nie pozostawia nam pola manewru. Obarczanie Unii za wszelkie zło to metoda populistów. Oni plują na UE a później zasiadają w Parlamencie Europejskim i biorą sowite diety w tym przeklętym Euro.
-
@Pitt39 nie miałem na myśli takiej biedy, że ktoś głoduje. Z marnowaniem żywności sam walczę w domu i poza nim. Natomiast mam na myśli to, że na skutek działań Brukseli,sami wykluczamy siebie jako organizm gospodarczy. Unia przeniosła produkcję do Azji,usługi ledwie dychają na skutek wysokich cen energii,teraz jeszcze kombinują nad uwaleniem rolnictwa . Przyszłość Europy wg urzędników,to wiatraki i dyskonty,brak przemysłu i usług z powodu wysokich cen. Zostaną chyba tylko usługi turystyczne- przyjedźcie i zobaczcie jak wygląda kontynent,który niegdyś kolonizował cały świat i był miejscem gdzie funkcjonowały najnowocześniejsze i najsilniejsze gospodarki! Zapraszamy!
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy