-
Ostatnie posty
-
Przez Gumowe Ucho · Napisano
Ostatnio przeczytałem o głośnikach centralnych, w typowym formacie „rozwiązanie X jest do niczego! Nie daj się nabrać!”. Byla cała masa danych, wykresów i pomiarów. Ewangelizacji o tym, że typowa kolumna centralna MTM - mid tweeter mid - brzmi dobrze tylkonidealnie w środku pozycji odsłuchowej i w ogóle masakra. i dopiero prawdziwie trójdrożne konstrukcje temu zapobiegają. Prawdę mówiąc nie doświadczyłem owego mankamentu lecz zawsze może być lepiej. Jako rycerza jakości i ceny podano ELAC uni-fi z „prawilną” konstrukcją. Wysoko ocenione są też SVS Prime Center, te wielkie długie Klipsch itd. Jak sądzi branża na naszym polskim rynku? -
Wypadalo by sprawdzic , ciekawe jak wypadnie przy cichym sluchaniu w porownaniu z 88 se.
-
To nic nie mówi, bo u każdego będzie inaczej przy tej samej głośności. Możesz wrzucić dane do tego kalkulatora powyżej? Tylko kropka, a nie przecinek 😉 Tyle mogę, czyli mam duży luz.
-
Przez il Dottore · Napisano
Mi wystarcza 25W na kanał. Zero potencjometru mam na 6, wyjątkowo rzadko przekraczam 9. I to na głośnikach 83dB. Żeby było weselej - poprzednie głośniki miały skuteczność 90dB i położenie potencjometru było to samo. LS3/5a i mutacje wymagają dobrego wzmacniacza ale wcale nie musi być najmocniejszy.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy