Sundin997 Napisano Niedziela o 11:38 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:38 Cześć. Jakiś czas temu dokupiłem drugi sub Klipsch r-115 sw do stereo i kina. Dla krytyków od razu napiszę,że 115stka daje radę w stereo po kalibracji dsp (minidsp 2x4 hd) Mój amplituner to Yamaha v6a z preoutem na 2 suby. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w połączeniu AV z minidsp w kinie domowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 14:04 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:04 (edytowany) 2 godziny temu, Sundin997 napisał: Cześć. Jakiś czas temu dokupiłem drugi sub Klipsch r-115 sw do stereo i kina. Dla krytyków od razu napiszę,że 115stka daje radę w stereo po kalibracji dsp (minidsp 2x4 hd) Mój amplituner to Yamaha v6a z preoutem na 2 suby. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w połączeniu AV z minidsp w kinie domowym? Co chcesz wiedzieć? Edytowano Niedziela o 14:06 przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 14:09 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 14:09 3 minuty temu, Gmow1977 napisał: Co chcesz wiedzieć? Wszystko. A jeśli to za dużo,to w skrócie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 14:23 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:23 (edytowany) Mini dsp to procesor służy do wyrównania pasma .W większości do niskich tonów. Ustawienia jednego lub większej ilości subów ze sobą. Posiada szereg filtrów oraz Low/High pas .Można też odpowiednio wprowadzić opuźnienie (Delay)jak i zmienić fazę. Potrafi bardzo ładnie wyrównać pasmo.Lecz w rękach niedoświadczonej osoby bezużyteczny.Aby wszystko działało poprawnie najlepiej użyć mikrofon pomiarowy i program Rew Jest masa filmików w necie... YouTube jak to działa warto się zapoznać.😉 Wedłóg mnie urządzenie niezbędne i niezastąpione dla kogoś, kto traktuje kino domowe poważnie ... Edytowano Niedziela o 14:27 przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 14:42 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 14:42 W zasadzie ampli też ma takie funkcje. Ale skoro nam już minidsp i ma to zrobić lepiej,to zakładam że warto się pobawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 14:56 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:56 Masz też umik1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 15:04 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 15:04 (edytowany) 10 minut temu, Gmow1977 napisał: Masz też umik1? Mam. I kogoś,lub coś kto/co potrafi rozkodować wykresy. To po co zadaje pytanie,na forum? A,bo takiego nie było:) Edytowano Niedziela o 15:08 przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 15:15 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:15 8 minut temu, Sundin997 napisał: Mam. I kogoś,lub coś kto/co potrafi rozkodować wykresy. To po co zadaje pytanie,na forum? A,bo takiego nie było:) Brawo Ty zabłysnąłeś jak nikt... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 15:18 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 15:18 (edytowany) 2 minuty temu, Gmow1977 napisał: Brawo Ty zabłysnąłeś jak nikt... Nie spodziewałem,się takiej odp.jaka ty mi udzieliłeś. 55 minut temu, Gmow1977 napisał: Mini dsp to procesor służy do wyrównania pasma .W większości do niskich tonów. Ustawienia jednego lub większej ilości subów ze sobą. Posiada szereg filtrów oraz Low/High pas .Można też odpowiednio wprowadzić opuźnienie (Delay)jak i zmienić fazę. Potrafi bardzo ładnie wyrównać pasmo.Lecz w rękach niedoświadczonej osoby bezużyteczny.Aby wszystko działało poprawnie najlepiej użyć mikrofon pomiarowy i program Rew Jest masa filmików w necie... YouTube jak to działa warto się zapoznać.😉 Wedłóg mnie urządzenie niezbędne i niezastąpione dla kogoś, kto traktuje kino domowe poważnie ... Jakby kopiuj/wklej. Edytowano Niedziela o 15:18 przez Sundin997 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 18:10 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:10 2 godziny temu, Sundin997 napisał: Nie spodziewałem,się takiej odp.jaka ty mi udzieliłeś. Jakby kopiuj/wklej. No a jakiej się spodziewałeś? Co w tej wypowiedzi jest niezrozumiałe? Zadajesz pytanie na forum.... w sumie z czapy...Bo mini DSP jest tu dobrze znane.Wystarczy pogmerać w tematach . Człowiek grzecznie zwięźle ci odpowiada , stara się pomóc ...a tu jakieś dziwne zagrywki z twojej strony... W sumie to chciałeś się utwierdzić ,że dobrze zrobiłeś ,kupując to pudełko ?Czy chciałeś się pochwalić jego posiadaniem? Mistrzu Yoda rozwiej moje wątpliwości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 18:17 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 18:17 3 minuty temu, Gmow1977 napisał: No a jakiej się spodziewałeś? Co w tej wypowiedzi jest niezrozumiałe? Zadajesz pytanie na forum.... w sumie z czapy...Bo mini DSP jest tu dobrze znane.Wystarczy pogmerać w tematach . Człowiek grzecznie zwięźle ci odpowiada , stara się pomóc ...a tu jakieś dziwne zagrywki z twojej strony... W sumie to chciałeś się utwierdzić ,że dobrze zrobiłeś ,kupując to pudełko ?Czy chciałeś się pochwalić jego posiadaniem? Mistrzu Yoda rozwiej moje wątpliwości... Czyli miałem zrobić tak jak ty. Tylko że ty dodatkowo,próbujesz doradzić nawet nie posiadając tego urządzenia. 3 godziny temu, Gmow1977 napisał: Mini dsp to procesor służy do wyrównania pasma .W większości do niskich tonów. Ustawienia jednego lub większej ilości subów ze sobą. Posiada szereg filtrów oraz Low/High pas .Można też odpowiednio wprowadzić opuźnienie (Delay)jak i zmienić fazę. Potrafi bardzo ładnie wyrównać pasmo.Lecz w rękach niedoświadczonej osoby bezużyteczny.Aby wszystko działało poprawnie najlepiej użyć mikrofon pomiarowy i program Rew Jest masa filmików w necie... YouTube jak to działa warto się zapoznać.😉 Wedłóg mnie urządzenie niezbędne i niezastąpione dla kogoś, kto traktuje kino domowe poważnie ... A skoro mam to urządzenie to takie podstawy już wiem. 3 godziny temu, Gmow1977 napisał: Mini dsp to procesor służy do wyrównania pasma .W większości do niskich tonów. Ustawienia jednego lub większej ilości subów ze sobą. Posiada szereg filtrów oraz Low/High pas .Można też odpowiednio wprowadzić opuźnienie (Delay)jak i zmienić fazę. Potrafi bardzo ładnie wyrównać pasmo.Lecz w rękach niedoświadczonej osoby bezużyteczny.Aby wszystko działało poprawnie najlepiej użyć mikrofon pomiarowy i program Rew Jest masa filmików w necie... YouTube jak to działa warto się zapoznać.😉 Wedłóg mnie urządzenie niezbędne i niezastąpione dla kogoś, kto traktuje kino domowe poważnie ... A skoro mam to urządzenie to takie podstawy już wiem. Nie wydawał bym grubo ponad 1000 zł jakbym o tym nie poczytał,tylko że kupiłem to z myślą o stereo stąd moje pytanie. Nie brałem pod uwagę KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 18:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:31 (edytowany) 27 minut temu, Sundin997 napisał: Tylko że ty dodatkowo,próbujesz doradzić nawet nie posiadając tego urządzenia. A skąd ta pewność? Bo za drogie na moje skromne progi? Tylko dla takich wybrańców jak Ty?🤣 To oświecę kolegę że posiadam wersję DDRC24 z Dirac Live i pilotem😉 27 minut temu, Sundin997 napisał: A skoro mam to urządzenie to takie podstawy już wiem. Po twoich wypowiedziach wyżej odniosłem inne wrażenie... Edytowano Niedziela o 18:44 przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 18:33 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 18:33 (edytowany) Już lepiej zadać pytanie z czapy,jak ja. Niż odpowiedzieć z czapy jak ty. No to opisz jak używasz tego ddrc-24 w kinie domowym? Jak to masz podłączone i do czego? Edytowano Niedziela o 18:50 przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 19:27 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:27 51 minut temu, Sundin997 napisał: No to opisz jak używasz tego ddrc-24 w kinie domowym? Jak to masz podłączone i do czego? Nie wiem czy mi się jeszcze chce dyskutować z tak aroganckim typem jak ty...Zastanowię się Może jak zmienisz ton i przeprosisz za swoje podejście to coś opiszę🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 20:17 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 20:17 50 minut temu, Gmow1977 napisał: Nie wiem czy mi się jeszcze chce dyskutować z tak aroganckim typem jak ty...Zastanowię się Może jak zmienisz ton i przeprosisz za swoje podejście to coś opiszę🙃 Bredzisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 20:37 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:37 12 minut temu, Sundin997 napisał: Bredzisz Znaczy .. .Nie piszę prawdy? Kłamię?😂 Niestety mistrzu Yoda nie bredzę...😁 Czyli piszę prawdę😁 A mogło być tak pięknie ...Mogliśmy tu ładnie wszystko opisać 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 21:01 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 21:01 21 minut temu, Gmow1977 napisał: Znaczy .. .Nie piszę prawdy? Kłamię?😂 Niestety mistrzu Yoda nie bredzę...😁 Czyli piszę prawdę😁 A mogło być tak pięknie ...Mogliśmy tu ładnie wszystko opisać 😂 Specjalnie komputer odpaliłes,żeby udowodnić że jesteś lepszy? Idź już spać,bo zaraz po salonie będziesz biegał z aparatem i zdjęcia robił,a już późno jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano Niedziela o 21:18 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:18 15 minut temu, Sundin997 napisał: Specjalnie komputer odpaliłes,żeby udowodnić że jesteś lepszy? Idź już spać,bo zaraz po salonie będziesz biegał z aparatem i zdjęcia robił,a już późno jest. Dobranoc słodkich snów... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts