Maciej Kamiński Napisano 18 kwietnia Udostępnij Napisano 18 kwietnia Jak w temacie, jaki wzmacniacz dobrać do w/w kolumn? Aktualnie mam Pioneer'a A602 Moc: 2 x 70W przy 8 Ω, z tego co wiem te Elac'ki lubią prąd, myślałem o Rotel A14, i Yamaha as701, choć przy tym drugim myślę, że może być zbyt ostro, dziękuję za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 kwietnia Udostępnij Napisano 18 kwietnia 13 godzin temu, Maciej Kamiński napisał: Jak w temacie, jaki wzmacniacz dobrać do w/w kolumn? Aktualnie mam Pioneer'a A602 Moc: 2 x 70W przy 8 Ω, z tego co wiem te Elac'ki lubią prąd, myślałem o Rotel A14, i Yamaha as701, choć przy tym drugim myślę, że może być zbyt ostro, dziękuję za odpowiedzi Cześć Rotel A14 oraz Yamaha AS701 pokażą Ci na tych monitorach różny styl. Jeśli chciałbyś uniknąć ostrości, dać więcej zaokrąglenia i dodać lekkiego ciepła, to proponowałbym Ci jednak spojrzeć na Yamahę. To urządzenie nie brzmi ostro. Nie należy również do tych "ciemnych" ale równowaga tonalna w tym zakresie jest dobra. Sugerowałbym Tobie, jeszcze rozważyć NAD C368. To naprawdę udana Integra. Moim zdaniem, uzyskasz w tej konfiguracji dużą spójność. Fajne, jest jeszcze to, że możesz dołączyć do wewnątrz moduł z funkcjami sieciowi i HDMI Możesz przyjść do jednego z naszych salonów i posłuchać takiej kombinacji. Zapraszam. https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/c368.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts