q3sniper Napisano wczoraj o 09:32 Napisano wczoraj o 09:32 Cześć, Od jakiegoś czasu mam problem z prawą słuchawką w moim Fiio. Po podłączeniu słuchawek w prawej słuchawce słyszę trzaski podczas jakiejkolwiek mimiki twarzy. Jak tylko siedzę bez ruchu słuchawki są ciche ale jak tylko wykonam jakikolwiek ruch twarzy taki jak uśmiech czy nawet odwrócę głowę w słuchawce słychać trzaski. Nie wiem czy problem nie jest związany z DAC`iem. Po podłączeniu słuchawek do komputera problem nie występuje. Może ktoś z was spotkał się kiedyś z podobnym problemem? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Cześć, a co się dzieje, gdy nieco poruszasz kablem w różnych miejscach? Przy słuchawce, splitterze, przy samym Jacku. Odpisz, cytując
q3sniper Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) 16 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, a co się dzieje, gdy nieco poruszasz kablem w różnych miejscach? Przy słuchawce, splitterze, przy samym Jacku. No właśnie trzeszczą też podczas poruszania ale tylko jak są podłączone do DAC`a. Po podłączeniu do komputera nic się nie dzieje. Cisza. Więc ciężko mi powiedzieć, że to wina słuchawek. Ewidentnie problem jest tylko po podłączeniu z ifi. DAC jest połączony kablem USB A/USB B z komputerem. Nie mam podłączonego zewnętrznego zasilania, bo moc jest wystarczająca chyba. Dziwne jest też to, że tylko prawa słuchawka trzeszczy po podłączeniu. Sam nie wiem co robić. Edytowano 6 godzin temu przez q3sniper Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Spróbuj jeszcze podłączyć do iFi inne słuchawki Jeśli nic się nie poprawi, to odeślij iFi do nas na gwarancję, sprawdzimy go dokładnie Odpisz, cytując
Recommended Posts