Tomek Bielicki Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Witam, Szukam nowych głośnikow pod tv do 1000zl, najlepiej jakby to był soundbar i dobrze aby było hdmi i BT ,ale chyba będzie kiepsko za tysiaka? Rozwiązanie typu wzmacniacz+ kolumny odpada, z tego co udało mi się znaleźć to w tej cenie edifier s1000 ? Czy może jednak jest cos lepszego? Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć, to trochę strzał w ciemno bo nie mam pojęcia jak to gra ale teraz na promocji za niecałe 800 zł masz kolumny z HDMI ARC, z czasem można rozbudować to o subwoofer. To Amazon więc bezproblemowo można zwrócić. https://amzn.eu/d/ax9NBfd Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Cześć Za 1000 zł spośród głośników aktywnych (nowych) to będziesz "skazany" wyłącznie na Edifiery. Ale to akurat dobre rzeczy za tą kasę! Soundbary w tej cenie to proponuję ominąć. Ewentualnie możemy Ci zasugerować coś fajniejszego w systemie ratalnym 20x0%. Przemyśl w razie czego Odpisz, cytując
Tomek Bielicki Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć Za 1000 zł spośród głośników aktywnych (nowych) to będziesz "skazany" wyłącznie na Edifiery. Ale to akurat dobre rzeczy za tą kasę! Soundbary w tej cenie to proponuję ominąć. Ewentualnie możemy Ci zasugerować coś fajniejszego w systemie ratalnym 20x0%. Przemyśl w razie czego A moze lepszym rozwiązaniem niz edifery będzie Logitech z906? Wygrzebałem jeszcze ze podobno dobre jest soundbar Yamaha SR-B40A Edytowano 4 godziny temu przez Tomek Bielicki Odpisz, cytując
waldi1965 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) SMSL A50 Pro + używane kolumny w tym budżecie. Edytowano 3 godziny temu przez waldi1965 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 56 minut temu, Tomek Bielicki napisał: A moze lepszym rozwiązaniem niz edifery będzie Logitech z906? Wygrzebałem jeszcze ze podobno dobre jest soundbar Yamaha SR-B40A Ten SRB40A kosztuje obecnie 1699 zł. Za w zasadzie tą samą kwotę możesz kupić aktywne glosniki Elac Connex które zmiotą tego soundbara https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Odpisz, cytując
Tomek Bielicki Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 7 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Ten SRB40A kosztuje obecnie 1699 zł. Za w zasadzie tą samą kwotę możesz kupić aktywne glosniki Elac Connex które zmiotą tego soundbara https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Lepsze są niż edifiery? Moc widze mniejsza, zależy mi też aby bass trochę był Odpisz, cytując
Ozzy666 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) @Tomek Bielicki Zobacz głośniki aktywne Audio Pro A28. Sam mam takie. Kosztują trochę więcej niż zamierzasz wydać ale może warto rozważyć raty? EDIT. Właśnie zobaczyłem że w Top Hi-Fi mają je za 1100 zł. Moim zdaniem fajna opcja. Edytowano 3 godziny temu przez Ozzy666 Odpisz, cytując
Tomek Bielicki Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, Ozzy666 napisał: @Tomek Bielicki Zobacz głośniki aktywne Audio Pro A28. Sam mam takie. Kosztują trochę więcej niż zamierzasz wydać ale może warto rozważyć raty? EDIT. Właśnie zobaczyłem że w Top Hi-Fi mają je za 1100 zł. Moim zdaniem fajna opcja. Wygląda ciekawie 2x75w do tego hdmi arc, powiedz mi jak to gra pod względem bassu, przy niskiej głośności czuć niskie tony? Odpisz, cytując
Ozzy666 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie jestem audiofilem ale jak na moje uszy ilość basu jest akurat. Do głośników jest aplikacja w której jest korektor do ustawienia brzmienia pod siebie. Na YouTube znajdziesz kilka filmów o tych głośnikach. Posiadają funkcję Spotify Connect jak i Tidal Connect. Zawsze możesz zamówić online i gdyby Ci nie podeszły to zwrócisz. Mają tylko małą wadę tzn gdy są włączone i nie odtwarzają muzyki to słychać lekki szum. Jestem dość wrażliwy na takie rzeczy ale w nich ten szum mi nie przeszkadza bo trzeba siedzieć bardzo blisko ich by go usłyszeć. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, Tomek Bielicki napisał: Lepsze są niż edifiery? Moc widze mniejsza, zależy mi też aby bass trochę był Moca się nie przejmuj. Te głośniki Elac i tak potrafią zafrać głośno. Pamiętaj, piszemy tu przede wszystkim o jakości dźwięku. Może najlepiej będzie jak posłuchasz ich w salonie ? Zapraszam 43 minuty temu, Ozzy666 napisał: @Tomek Bielicki Zobacz głośniki aktywne Audio Pro A28. Sam mam takie. Kosztują trochę więcej niż zamierzasz wydać ale może warto rozważyć raty? EDIT. Właśnie zobaczyłem że w Top Hi-Fi mają je za 1100 zł. Moim zdaniem fajna opcja. To cena za sztukę Odpisz, cytując
Ozzy666 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: To cena za sztukę Serio? To ładnie wprowadzacie kupujących w błąd. Sprzedawać głośniki aktywne na sztuki zamiast całego zestawu. Dobrze że swoje kupiłem w waszym salonie stacjonarnym bo miałbym nie miłą niespodziankę. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, Tomek Bielicki napisał: Wygląda ciekawie 2x75w do tego hdmi arc, powiedz mi jak to gra pod względem bassu, przy niskiej głośności czuć niskie tony? Jak będą stały blisko ściany to bass "napompujesz" . Jednym bardziej się podobają Connex, drugim A28. To dwie różne charakterystyki:) Więcej basu może być w modelu A28. 1 minutę temu, Ozzy666 napisał: Serio? To ładnie wprowadzacie kupujących w błąd. Sprzedawać głośniki aktywne na sztuki zamiast całego zestawu. Dobrze że swoje kupiłem w waszym salonie stacjonarnym bo miałbym nie miłą niespodziankę. To akurat nie nasz pomysł... Odpisz, cytując
Tomek Bielicki Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Moca się nie przejmuj. Te głośniki Elac i tak potrafią zafrać głośno. Pamiętaj, piszemy tu przede wszystkim o jakości dźwięku. Może najlepiej będzie jak posłuchasz ich w salonie ? Zapraszam To cena za sztukę Mam taki zamiar zajechać do salonu tym bardziej ze jest 3km ode mnie, ale chyba nic w tej cenie nie pobije starych Logitech z906 pod względem czystości i mocy bassu , mam racje? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Tomek Bielicki napisał: Mam taki zamiar zajechać do salonu tym bardziej ze jest 3km ode mnie, ale chyba nic w tej cenie nie pobije starych Logitech z906 pod względem czystości i mocy bassu , mam racje? To jest inna kategoria produktu. Logitech nie jest w stanie rywalizować z tymi głośnikami. Te zestawy "komputerowe" nie reprezentują żadnych cech dobrego zestawu hifi. Ja rozumiem, ze zapewne jesteś przyzwyczajony do obecnego zestawu i teraz zmierzenie się z czymś nowym, będzie wymagało "oswojenia" Odpisz, cytując
Tomek Bielicki Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: To jest inna kategoria produktu. Logitech nie jest w stanie rywalizować z tymi głośnikami. Te zestawy "komputerowe" nie reprezentują żadnych cech dobrego zestawu hifi. Ja rozumiem, ze zapewne jesteś przyzwyczajony do obecnego zestawu i teraz zmierzenie się z czymś nowym, będzie wymagało "oswojenia" Dokładnie tak, do tej pory używałem zestawu genius sw h5050 i jestem przyzwyczajony do tego ze potrafią dac bass przy bardzo niskiej głośności, obawiam się ze 2 głośniki bez suba nie będą w stanie tego zrobić a z906 to pewniak, odwiedzę wasz salon posłucham i zobaczymy jak z tym bassem Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu 1 godzinę temu, Tomek Bielicki napisał: Dokładnie tak, do tej pory używałem zestawu genius sw h5050 i jestem przyzwyczajony do tego ze potrafią dac bass przy bardzo niskiej głośności, obawiam się ze 2 głośniki bez suba nie będą w stanie tego zrobić a z906 to pewniak, odwiedzę wasz salon posłucham i zobaczymy jak z tym bassem Patrząc na Twoje przyzwyczajenie to może tak być. Ale zastanów się czy nie warto jednak coś zmienić i przekonać się do czegoś nowego Odpisz, cytując
Recommended Posts