Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Chciałbym dodać dodatkowy amplituner to obecnego (Yamaha RX-V485) - budżetowo, używany, w celu dodaniu stref w musiccast/multiroom.

Mam wybór pomiędzy RX-V481D a RX-V579.

Ten drugi wydaje mi sie lepszym wyborem, z uwagi na więcej kanałów (dodałbym na nich dodatkowe pomieszczenie).
Jednak RX-V481 jest nieco nowszy... 

Który z nich byłby lepszym wyborem? Obawiam się "problemów wieku dziecięcego" związanych z musiccast przy 579.
Firmware widziałem na nich z tej samej daty ostatni, ten sam changelog, więc może niewiele się różnią.

Doradźcie, który wybrać, czy też wszystko jedno (wtedy kupię ten z 2 dodatkowymi kanałami)

Napisano

Może nazwanie tego strefami nie jest trafne - o ile się orientuję w "systemach multiroom" strefy mogą odtwarzać różne źródła, na tym mi nie zależy.

Tak, amplituner podłączony do amplitunera - drugi spełniający w zasadzie taką samą rolę jak Yamaha WXAD z zewnętrznym wzmacniaczem.
Nie chcę dwóch kin :) chcę dorzucić głośników sufitowych w reszcie domu aby móc odtwarzać muzykę z głównego amplitunera jako źródło w całym domu, na przykład na "imprezy".

Kupiłem RX-V579, zdam relację jak poszło, może ktoś kiedyś będzie czegoś takiego szukał.

Napisano
Dnia 11.06.2025 o 12:06, Other Darmach napisał:

Chciałbym dodać dodatkowy amplituner to obecnego (Yamaha RX-V485) - budżetowo, używany, w celu dodaniu stref w musiccast/multiroom.

Mam wybór pomiędzy RX-V481D a RX-V579.

Ten drugi wydaje mi sie lepszym wyborem, z uwagi na więcej kanałów (dodałbym na nich dodatkowe pomieszczenie).
Jednak RX-V481 jest nieco nowszy... 

Który z nich byłby lepszym wyborem? Obawiam się "problemów wieku dziecięcego" związanych z musiccast przy 579.
Firmware widziałem na nich z tej samej daty ostatni, ten sam changelog, więc może niewiele się różnią.

Doradźcie, który wybrać, czy też wszystko jedno (wtedy kupię ten z 2 dodatkowymi kanałami)

Jeden z moich znajomych polecił mi bardzo fajną stronę internetową, na której mogę kupić świetne rolki dla mezczyzn . Więc jeśli również jesteś zainteresowany rolkami, to mogę polecić ci tę stronę, ponieważ jest tam szeroki wybór rolek i naprawdę świetne ceny! Więc powinieneś wypróbować tę stronę, aby kupić rolki.

Jeśli masz możliwość wzięcia RX-V579 i zależy Ci na dodatkowych kanałach (czyli więcej pomieszczeń w multiroomie), to właśnie ten byłby lepszym wyborem — nawet mimo tego, że RX-V481D jest trochę nowszy.

Masz rację, że MusicCast w RX-V579 był dodany na późniejszym etapie (update firmware), ale skoro firmware jest ten sam i stabilny, nie powinno być realnych problemów. Zwłaszcza że Yamaha zazwyczaj dobrze dopracowuje swoje aktualizacje.

Podsumowując: jeśli oba są w podobnym stanie i cenie — bierz RX-V579. Więcej kanałów = więcej możliwości.