Other Darmach Napisano 11 czerwca Napisano 11 czerwca Chciałbym dodać dodatkowy amplituner to obecnego (Yamaha RX-V485) - budżetowo, używany, w celu dodaniu stref w musiccast/multiroom. Mam wybór pomiędzy RX-V481D a RX-V579. Ten drugi wydaje mi sie lepszym wyborem, z uwagi na więcej kanałów (dodałbym na nich dodatkowe pomieszczenie). Jednak RX-V481 jest nieco nowszy... Który z nich byłby lepszym wyborem? Obawiam się "problemów wieku dziecięcego" związanych z musiccast przy 579. Firmware widziałem na nich z tej samej daty ostatni, ten sam changelog, więc może niewiele się różnią. Doradźcie, który wybrać, czy też wszystko jedno (wtedy kupię ten z 2 dodatkowymi kanałami) Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 07:38 Napisano Sobota o 07:38 Nie rozumiem? Stref? Co Ty chcesz usyakć? Amplituner do amplitunera? Będziesz miał dwa kina? Ile tych kanałów chcesz finalnie mieć? i Czemu oparte na MusicCast? Odpisz, cytując
Other Darmach Napisano Sobota o 10:34 Autor Napisano Sobota o 10:34 Może nazwanie tego strefami nie jest trafne - o ile się orientuję w "systemach multiroom" strefy mogą odtwarzać różne źródła, na tym mi nie zależy. Tak, amplituner podłączony do amplitunera - drugi spełniający w zasadzie taką samą rolę jak Yamaha WXAD z zewnętrznym wzmacniaczem. Nie chcę dwóch kin chcę dorzucić głośników sufitowych w reszcie domu aby móc odtwarzać muzykę z głównego amplitunera jako źródło w całym domu, na przykład na "imprezy". Kupiłem RX-V579, zdam relację jak poszło, może ktoś kiedyś będzie czegoś takiego szukał. Odpisz, cytując
Google Googley Napisano Sobota o 11:28 Napisano Sobota o 11:28 Dnia 11.06.2025 o 12:06, Other Darmach napisał: Chciałbym dodać dodatkowy amplituner to obecnego (Yamaha RX-V485) - budżetowo, używany, w celu dodaniu stref w musiccast/multiroom. Mam wybór pomiędzy RX-V481D a RX-V579. Ten drugi wydaje mi sie lepszym wyborem, z uwagi na więcej kanałów (dodałbym na nich dodatkowe pomieszczenie). Jednak RX-V481 jest nieco nowszy... Który z nich byłby lepszym wyborem? Obawiam się "problemów wieku dziecięcego" związanych z musiccast przy 579. Firmware widziałem na nich z tej samej daty ostatni, ten sam changelog, więc może niewiele się różnią. Doradźcie, który wybrać, czy też wszystko jedno (wtedy kupię ten z 2 dodatkowymi kanałami) Jeden z moich znajomych polecił mi bardzo fajną stronę internetową, na której mogę kupić świetne rolki dla mezczyzn . Więc jeśli również jesteś zainteresowany rolkami, to mogę polecić ci tę stronę, ponieważ jest tam szeroki wybór rolek i naprawdę świetne ceny! Więc powinieneś wypróbować tę stronę, aby kupić rolki. Jeśli masz możliwość wzięcia RX-V579 i zależy Ci na dodatkowych kanałach (czyli więcej pomieszczeń w multiroomie), to właśnie ten byłby lepszym wyborem — nawet mimo tego, że RX-V481D jest trochę nowszy. Masz rację, że MusicCast w RX-V579 był dodany na późniejszym etapie (update firmware), ale skoro firmware jest ten sam i stabilny, nie powinno być realnych problemów. Zwłaszcza że Yamaha zazwyczaj dobrze dopracowuje swoje aktualizacje. Podsumowując: jeśli oba są w podobnym stanie i cenie — bierz RX-V579. Więcej kanałów = więcej możliwości. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:40 Napisano Poniedziałek o 05:40 Jak już kupiłes to po robocie. Ale daj znać jak to finalnie wyszło. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 20:55 Napisano Wtorek o 20:55 Dnia 11.06.2025 o 11:06, Other Darmach napisał: Chciałbym dodać dodatkowy amplituner to obecnego (Yamaha RX-V485) - budżetowo, używany, w celu dodaniu stref w musiccast/multiroom. Mam wybór pomiędzy RX-V481D a RX-V579. Ten drugi wydaje mi sie lepszym wyborem, z uwagi na więcej kanałów (dodałbym na nich dodatkowe pomieszczenie). Jednak RX-V481 jest nieco nowszy... Który z nich byłby lepszym wyborem? Obawiam się "problemów wieku dziecięcego" związanych z musiccast przy 579. Firmware widziałem na nich z tej samej daty ostatni, ten sam changelog, więc może niewiele się różnią. Doradźcie, który wybrać, czy też wszystko jedno (wtedy kupię ten z 2 dodatkowymi kanałami) Między 481 a 579 nie ma różnicy oprócz dwóch końcówek więcej. Grały tak samo. Po za tym to było niecałe 12 miesięcy różnicy między nimi, od daty wydania. Można przyjął, że są z tego samego " okresu technologicznego" Kupić ten, który będzie w lepszym stanie na OLX, chyba że jakoś szczególnie chcesz mieć tę opcję 2 kanałów extra. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts