Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

FXy były albo jeszcze są dostępne na znanym portalu ogloszeniowym w kwocie jaka Tobie pozostała/pozostanie. I tak - takie kolumny właśnie idealnie się sprawdzają przy kanapie pod ścianą. Po przejściu z podstawek, nie dość, że sporo miejsca zyskałem, to jeszcze lepszy efekt przestrzeni.

Napisano (edytowany)
Napisano
15 godzin temu, Wolf13 napisał:

Nie bardzo, bo są poza moim zasięgiem cenowym, bo po zakupie centralnego Polka zostanie mi jakiś 1000 do 1200. Poza tym pytanie laika - czy tego typu kolumny mogą być użyte, gdy kanapa jest przy ścianie i nie ma opcji jej odsunąć?

Sa skierowane na Ciebie nawet bym powiedział. Jeden głośnik gra na ciebie. Ten drugi w eter. 

Nie wiem jak Twoje surround grają. 

11 godzin temu, Wolf13 napisał:

Czy one muszą wisieć czy mogą być na półkach? Pytam, bo obecnie mam narożne półki.

mogą. 

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Sa skierowane na Ciebie nawet bym powiedział. Jeden głośnik gra na ciebie. Ten drugi w eter. 

Nie wiem jak Twoje surround grają. 

mogą. 

Obecne surroundy są usytuowane tyłem do ścian bocznych, skierowane na mnie, lekko po kątem. Z tego co gdzieś widziałem to w przypadku braku surround back za kanapą to bipole powinno ustawić się właśnie tyłem do ścian bocznych skierowane na widza.

Pytanie jeszcze co wyboru - które z głośników bardziej byś polecał - te z allegro czy z ebaya? (z linków podanych przeze mnie wcześniej oczywiście).

I jeszcze jedno pytanie - czy one są podłączane za pomocą wtyków widełkowych?

Edytowano przez Wolf13
Napisano
1 godzinę temu, Wolf13 napisał:

I jeszcze jedno pytanie - czy one są podłączane za pomocą wtyków widełkowych?

Zazwyczaj możesz podłączyć glosnik widełkami, bananami albo bezpośrednio przewodem w zacisk. Jak nie planujesz częstego przepinania itp. to ostatnia opcja jest najlepsza.

Napisano

Generalnie tak, bipole powinny być na ścianie za kanapą, natomiast dipole dla ścian bocznych, ale w niczym to nie przeszkadza, żebyś sobie eksperymentował z ustawieniem. A terminale dają pełną swobodę:

monitor-audio_bronze-fx6g-hvid-cu.jpg

Napisano (edytowany)

Niestety forumowicz już sprzedał, z kolei te francuskie ciut poza budżetem, poza tym niektórzy na tym forum straszą tym sklepem...

Czy dobrze kombinuję, że te z ebaya skoro mają wyższy numer seryjny to późniejszy model? 🤔 Poza tym jakoś wizualnie lepiej wyglądają.

Edytowano przez Wolf13