lion Napisano Środa o 14:58 Napisano Środa o 14:58 FXy były albo jeszcze są dostępne na znanym portalu ogloszeniowym w kwocie jaka Tobie pozostała/pozostanie. I tak - takie kolumny właśnie idealnie się sprawdzają przy kanapie pod ścianą. Po przejściu z podstawek, nie dość, że sporo miejsca zyskałem, to jeszcze lepszy efekt przestrzeni. 1 Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano Środa o 15:30 Autor Napisano Środa o 15:30 (edytowany) Układ mam jak na poniższym rysunku. Surroundy są w rogach, po bokach kanapy. Mam w takim układzie ustawić je tyłem do ścian bocznych, niejako równolegle do ściany i przełącznik ustawić na bi-pole? Przeszukałem na szybko portale ogłoszeniowe i znalazłem coś takiego: https://www.ebay.com/itm/187211737295?_skw=monitor+audio+fx&itmmeta=01K0VTA4239XQQ0G0ENNCP0X3D&hash=item2b96b068cf:g:yzkAAOSwMnFoH37d&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1eh3v1VOQnQTyNTeiIJbahedI%2BpLmzoSC0h8297OXMk7%2BK%2BJDTF%2BfYBxHoyhv9JDQrEiRkHMcFFNq9POVnZH70mykSyQxzL%2FaFqfj%2FEWKc%2Fji5BCCHWzT8phU%2BNLMzhtBS%2BROs%2BYD8NCK9mFaPLCyOQlo0f0I%2FvrUrJpZHhpPSvOxsA1VrGbuDCz5nxkRnOMzNJMUeP2SWVhmG1AOHvvUhxqqHdCPUP0spReTQOeuPInrMW1sPSH2p3eSuFr%2BQpIGXktKi32erT6YZ4NTqu83OY2EGfH%2B2c5jfVTGdG0%2FcFTg%3D%3D|tkp%3ABk9SR5jBqPqGZg https://allegro.pl/oferta/monitor-audio-bronze-br-fx-kolumny-surround-17696542321 Jakieś sugestie, które z nich powinienem wybrać? Edytowano Środa o 15:40 przez Wolf13 Odpisz, cytując
lion Napisano Środa o 15:45 Napisano Środa o 15:45 Zacząłbym od tego: https://forum.audio.com.pl/topic/100501-monitor-audio-bronze-fx-6g-czarne/?do=getNewComment U mnie wiszą na ścianie za kanapą - w takim układzie przełącznik na bipole 1 Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano Środa o 18:05 Autor Napisano Środa o 18:05 (edytowany) Czy one muszą wisieć czy mogą być na półkach? Pytam, bo obecnie mam narożne półki. Edytowano Środa o 18:07 przez Wolf13 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:44 Napisano wczoraj o 05:44 15 godzin temu, Wolf13 napisał: Nie bardzo, bo są poza moim zasięgiem cenowym, bo po zakupie centralnego Polka zostanie mi jakiś 1000 do 1200. Poza tym pytanie laika - czy tego typu kolumny mogą być użyte, gdy kanapa jest przy ścianie i nie ma opcji jej odsunąć? Sa skierowane na Ciebie nawet bym powiedział. Jeden głośnik gra na ciebie. Ten drugi w eter. Nie wiem jak Twoje surround grają. 11 godzin temu, Wolf13 napisał: Czy one muszą wisieć czy mogą być na półkach? Pytam, bo obecnie mam narożne półki. mogą. Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano wczoraj o 08:30 Autor Napisano wczoraj o 08:30 (edytowany) 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Sa skierowane na Ciebie nawet bym powiedział. Jeden głośnik gra na ciebie. Ten drugi w eter. Nie wiem jak Twoje surround grają. mogą. Obecne surroundy są usytuowane tyłem do ścian bocznych, skierowane na mnie, lekko po kątem. Z tego co gdzieś widziałem to w przypadku braku surround back za kanapą to bipole powinno ustawić się właśnie tyłem do ścian bocznych skierowane na widza. Pytanie jeszcze co wyboru - które z głośników bardziej byś polecał - te z allegro czy z ebaya? (z linków podanych przeze mnie wcześniej oczywiście). I jeszcze jedno pytanie - czy one są podłączane za pomocą wtyków widełkowych? Edytowano wczoraj o 08:32 przez Wolf13 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 09:46 Napisano wczoraj o 09:46 1 godzinę temu, Wolf13 napisał: I jeszcze jedno pytanie - czy one są podłączane za pomocą wtyków widełkowych? Zazwyczaj możesz podłączyć glosnik widełkami, bananami albo bezpośrednio przewodem w zacisk. Jak nie planujesz częstego przepinania itp. to ostatnia opcja jest najlepsza. Odpisz, cytując
lion Napisano wczoraj o 10:02 Napisano wczoraj o 10:02 Generalnie tak, bipole powinny być na ścianie za kanapą, natomiast dipole dla ścian bocznych, ale w niczym to nie przeszkadza, żebyś sobie eksperymentował z ustawieniem. A terminale dają pełną swobodę: Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano wczoraj o 10:48 Autor Napisano wczoraj o 10:48 Dzięki. To już ostatnie pytanie - które głośniki z załączonych przez mnie ogłoszeń radzilibyście wybrać? Odpisz, cytując
lion Napisano wczoraj o 11:10 Napisano wczoraj o 11:10 jeśli nie te od forumowicza to z importu masz tutaj: https://de.homecinesolutions.fr/p/20593-monitor-audio-bronze-6g-fx-schwarz?utm_campaign=Allemagne&utm_content=in_stock&utm_source=Idealo+Allemagne&utm_medium=cpc&utm_term=Monitor+Audio+Bronze+6G+FX+noir+(lot+de+2) w opisie jest zestaw 2szt, więc oferta wymiata Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu (edytowany) Niestety forumowicz już sprzedał, z kolei te francuskie ciut poza budżetem, poza tym niektórzy na tym forum straszą tym sklepem... Czy dobrze kombinuję, że te z ebaya skoro mają wyższy numer seryjny to późniejszy model? 🤔 Poza tym jakoś wizualnie lepiej wyglądają. Edytowano 23 godziny temu przez Wolf13 Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Dobra, powyższe pytanie nieaktualne, dopiero dotarło do mnie, że to inne modele. Nic szukam dalej sensownej oferty. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 21 godzin temu, Wolf13 napisał: Pytanie jeszcze co wyboru - które z głośników bardziej byś polecał - te z allegro czy z ebaya? (z linków podanych przeze mnie wcześniej oczywiście). Z Ebay sa nowsze. Stad roznica w cenie. 21 godzin temu, Wolf13 napisał: I jeszcze jedno pytanie - czy one są podłączane za pomocą wtyków widełkowych? zdaje się że wszystkie metody pasują. Goły kabel, Banany i widelki. 13 godzin temu, Wolf13 napisał: Dobra, powyższe pytanie nieaktualne, dopiero dotarło do mnie, że to inne modele. Nic szukam dalej sensownej oferty. Moim zdaniem te z Francji killer oferta. Dużo osób ściagało Focale z tego żrodła. Warto. Odpisz, cytując
Wolf13 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Zamówiłem z Francji a będę kombinowałem z tym Polkiem, może jakaś okazja się znajdzie. Mam nadzieję, że będzie ok. Odpisz, cytując
Recommended Posts