Mprezi Napisano Wtorek o 19:30 Napisano Wtorek o 19:30 Polecam wszystkim ten zestaw, gra doprawdy rewelacyjnie! 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Czwartek o 19:09 Napisano Czwartek o 19:09 Gratulacje 👍 Co jest źródłem ? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 22:22 Napisano Czwartek o 22:22 Dnia 22.07.2025 o 20:30, Mprezi napisał: Polecam wszystkim ten zestaw, gra doprawdy rewelacyjnie! Bo to R2R. A zagra jeszcze lepiej gdy wtyczkę impulsową do FiiO zastąpisz uczciwym zasilaczem liniowym. W baterie się nie baw, zdaniem użytkowników poprawa jest żadna. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano wczoraj o 12:46 Autor Napisano wczoraj o 12:46 Jaki zasilacz liniowy polecasz? Oby tylko nie popiskiwał jak to niektóre lubią. Dnia 24.07.2025 o 21:09, maciek72 napisał: Gratulacje 👍 Co jest źródłem ? Spotify za samsung s24 ultra Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 14:04 Napisano wczoraj o 14:04 (edytowany) 1 godzinę temu, Mprezi napisał: Jaki zasilacz liniowy polecasz? Oby tylko nie popiskiwał jak to niektóre lubią. Spotify za samsung s24 ultra Liniowy popiskuje, a jaki to? Może większym sensem byłby zasilacz liniowy do streamingu z Tidala lub z Qobuza, ale ze Spotify ? Hmmmm... Edytowano wczoraj o 14:18 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Dnia 25.07.2025 o 00:22, il Dottore napisał: Bo to R2R. A zagra jeszcze lepiej gdy wtyczkę impulsową do FiiO zastąpisz uczciwym zasilaczem liniowym. W baterie się nie baw, zdaniem użytkowników poprawa jest żadna. Jaki zasilacz liniowy będzie odpowiedni? Z góry dziękuję Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 1 godzinę temu, Mprezi napisał: Jaki zasilacz liniowy będzie odpowiedni? Każdy o tych samych parametrach co zasilacz impulsowy w sensie V i A. Może nawet od tego samego producenta spróbować? https://www.fiio.com/pl50 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 17 minut temu, il Dottore napisał: Każdy o tych samych parametrach co zasilacz impulsowy w sensie V i A. Może nawet od tego samego producenta spróbować? https://www.fiio.com/pl50 Zdaje się, że w przypadku liniowego lepiej, żeby mial trochę więcej obciążalności prądowej np. impulsowy 1A liniowy 1,5A lub 2A. Zresztą ten, który podlinkowałeś ma calkiem sporą moc i obciążalność/ prądową. Pamietaj, że impulsowe mają większą sprawność niż liniowe 😉 Edytowano 21 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 23 minuty temu, DiBatonio napisał: Pamietaj, że impulsowe mają większą sprawność niż liniowe Prawda, ale sieją zakłóceniami jak wściekłe. Niedawno kolega przyniósł mi pełne okablowanie Chord Sarum T do wypróbowania. Ponad 10 tys €. Przy głośnikowym i IC jakoś mi d*** nie urwało. Jakieś zmiany w sensie większej naturalności ale to na granicy percepcji. Nic tam nie było warte nawet 1000€. Ale podpięcie sieciówki do Aurendera - o kurka! Jakie to czyste, piękne, jak poukładane! Różnica o wiele większa, niż przy głośnikowych czy IC. I ewidentna. Żadne tam "widzi mi się". Kolega maniak sobie poszedł, burcząc, że nie dbam o kable sieciowe, a to jest nieprawda! Dbam o sieciówki i mam bardzo dobre z Ali po chyba 40€. Podpinam więc moją sieciówkę z powrotem - i trach! Żadnego ubytku jakości! Jest tak samo dobrze jak na Sarumie. Co jest, kurka? I wtedy olśnienie! Żeby podpiąć Saruma, wypiąłem zasilacz (oczywiście impulsowy) od Fosi. A gdy potem podpinałem moją chińską anakondę to Fosi pozostało odpięte. To nie cudowny kabel zasilający za miliony monet dał mi poprawę, tylko odpięcie zasilacza od Fosi! Pocieszające... Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 14 godzin temu, DiBatonio napisał: Może większym sensem byłby zasilacz liniowy do streamingu z Tidala lub z Qobuza, ale ze Spotify ? Hmmmm... No tak - kupowanie zasilacza za 200€ do lepszych MP3 ze Spotifaja to chyba jednak kwiatek do kożucha. Inna sprawa, że gdy miałem Spotify to nie czułem, że te pliki są niskiej jakości. W samochodzie czy nawet na dobrych słuchawkach z telefonu (bo tylko tak używałem Spotify) grało to bardzo fajnie. No ale ktoś wyczuł, że studiowanie przez 10 lat to trochę przegięcie (miałem darmowe Spotify dla studentów ) i mnie zablokowali. Za MP3 płacić nikomu nie zamierzam. Tym bardziej że opcja Tidala dla studenta to jest 4€/mc a tak się składa, że syn studiuje. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Witam. Nie będę inwestował w streaming bo zgadzam się z wieloma wypowiedziami że to służy do przesłuchiwania muzyki niż do odsłuchiwania muzyki. Ale jak mam już przesłuchiwać na słuchawkach z Fiio k11 r2r to jeżeli tylko taki zasilacz liniowy coś polepszy co usłyszę to napewno warto. Pytanie czy to uslysze .. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Mprezi napisał: Nie będę inwestował w streaming bo zgadzam się z wieloma wypowiedziami że to służy do przesłuchiwania muzyki niż do odsłuchiwania muzyki. Autorstwa ludzi, którzy nie zadbali o ten tor audio zwany streamingiem, mnie się rzadko zdarza rozróżnić to co mi gra z transportu CD, a Qobuza np. Zazwyczaj gra ździebko inaczej, niekoniecznie lepiej. Oczywiście dużo zależy od pochodzenia plyty w sensie wytwórni, ale jednak, te różnice sa bardzo małe. Spokojnie można zanurzyć się w muzyce ze streamingu. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Mysle że kupie Tomanka za 600 pln i spróbuje jak to zagra z K11. Zasilacz Fiio jest o 250 pln droższy. Słucham z telefonu Samsung S24 Ultra przez USB głównie ze Spotify bo mam wykupiony. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu 1 godzinę temu, Mprezi napisał: Mysle że kupie Tomanka za 600 pln Mam 2 Tomanki. Jeden zasila Apogee Mini DAC, drugi był do PC - odcinał linię zasilającą USB, zastępując syf z PC czyściutkim, słodkim i smacznym prądem. Linia sygnałowa przechodziła bez zmian więc to takie połowiczne rozwiązanie, ale wydaje mi się, że działało. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 30 minut temu Autor Napisano 30 minut temu Q21 na nowym filmie przekonuje ze do K11 świetnie sprawdza się zasilacz Ifi ipower X, który jest za 450 pln. Czyli tańszy od Tomanka za 600 pln. Sam nie wiem na co się zdecydować.. Odpisz, cytując
Recommended Posts