Sandor Clegane Napisano wczoraj o 14:31 Autor Napisano wczoraj o 14:31 No ja miałem w marantzu odcięte na 80hz, teraz dirac w onkyo mi ustawił na 70 więc się z nim nie kłóciłem, ale wolałbym mieć jednak zapas i ustawić odcięcie trochę wyżej niż max możliwości głośnika czyli tu musiałbym pewnie ustawić na 100hz, żeby było bezpiecznie. To tu znowu lepszą opcją wydaje się rp500c ii bo schodzi do tych 60 hz i jest tańszy od 404c ii nie mówiąc już o rp504c ii. Zastanawiam się czy na moich 20m2 gdzie oglądam zazwyczaj na max 68/100 głośności nie wystarczyłby mi w pełni rp500c, żeby już był progres względem q3090ci. Wiadomo 504 robi fajne wrażenie, ale płacić tys zł tylko po to, żeby fajniej wyglądało to raczej bez sensu. Chyba, że mimo małego ponieszczenia i tak usłyszałbym dużą różnicę na korzyść 504c to wtedy warto. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 22 godziny temu, Sandor Clegane napisał: W takim razie w czym 504 jest lepszy? Głośniej gra? gra potęzniej, schodzi niżej i bardziej rozdzielczo ale to nie jest przepaść. 15 godzin temu, Sandor Clegane napisał: To tu znowu lepszą opcją wydaje się rp500c ii bo schodzi do tych 60 hz i jest tańszy od 404c ii nie mówiąc już o rp504c ii. nie słuchałem 404 w wersji II. Słuchałem podlogowych. I wcześniejszych no to model 440 był wyraźnie lepszy niż ten odpowiednik mniejszy. 440 było 3 trozną konstrukcją. Ale widze że nowy tak samo. Może to zejscie jest podawane dla różnych spadków po prostu? Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 22 minuty temu, Piotr Sonido napisał: gra potęzniej, schodzi niżej i bardziej rozdzielczo ale to nie jest przepaść. nie słuchałem 404 w wersji II. Słuchałem podlogowych. I wcześniejszych no to model 440 był wyraźnie lepszy niż ten odpowiednik mniejszy. 440 było 3 trozną konstrukcją. Ale widze że nowy tak samo. Może to zejscie jest podawane dla różnych spadków po prostu? Jak porównuję zdjęcia to starszy 404c był sporo głębszy i miał bas reflex z tyłu, byl po prostu mniejszą wersją 504c, a ta nowa wersja jest bardzo płytka (w sensie ma ucięty tył jakby) i nie ma bas reflexu, więc myślę, że to zejście może faktycznie być gorsze po prostu. Nie ma co kombinować, bo w końcu jak będę wymieniał to właśnie głównie ze względu na centralny, dlatego lepiej faktycznie już dołożyć do jego najlepszej wersji. Odpisz, cytując
Recommended Posts