zgred72 Napisano wczoraj o 12:51 Napisano wczoraj o 12:51 Witam się serdecznie pierwszym postem na forum Mój wysłużony kombajn kina domowego Samsung HT-J7750W padł, moduł bluetooth odpowiedzialny za tylne głośniki bezprzewodowe wyzionął ducha.Dał radę przez 10 lat. Czas na zmianę i szperanie w czeluściach internetu. Jestem cierpliwym dziadkiem i mogę ze spokojem kompletować kino (budżet do 8000 zł)- amplituner, głośniki, sub) Zależy mi na podłączeniu tv i (rzutnika zainstalowany na suficie ),oraz odtwarzacza uhd które posiadam. Myślałem o sprzęcie Yamaha, konkretnie Amplituner Yamaha MusicCast RX-V6A 7.2. Amplituner plus dwa głośniki przednie oraz centralny, a po kilku miesiącach dokupienie 2 głośników tylnych - efektowych bezprzewodowych plus sub również Yamahy. Wolałbym nie ciągnąć znów kabli do tylnych głośników i raczej pochylić się nad bezprzewodowymi. Macie takie rozwiązania innych firm?? Jak się sprawdzają. Co możecie polecić oprócz Yamahy w tym budżecie?? Pozdrawiam Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Inne firmy nie oferuja praktycznie bezprzewodowych surround wiec wybór masz mocno ograniczony. Co do subwoofera, to nie musi być od Yamahy. Tutaj wybór jest bardzo duzy i sa lepsze konstrukcje. Odpisz, cytując
zgred72 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 12 minut temu, PanKlor napisał: Inne firmy nie oferuja praktycznie bezprzewodowych surround wiec wybór masz mocno ograniczony. Co do subwoofera, to nie musi być od Yamahy. Tutaj wybór jest bardzo duzy i sa lepsze konstrukcje. Sub Yamahy jest bezprzewodowy aczkolwiek nie mam tu aż takiego parcia na niego. Może być przewodowy. Możesz coś polecić?? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Kwestia budżetu, zastosowania i tego ile masz na niego miejsca. Klipsch serii RP, SVS. Do każdego suba mozna dokupic uniwersalny bezprzewodowy adapter. Odpisz, cytując
zgred72 Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu (edytowany) 19 minut temu, PanKlor napisał: Kwestia budżetu, zastosowania i tego ile masz na niego miejsca. Klipsch serii RP, SVS. Do każdego suba mozna dokupic uniwersalny bezprzewodowy adapter. Około 25 m 2 Czytam sobie o tym subie, faktycznie pozytywne recenzje.Zapisuję sobie, dziękuję. Edytowano 21 godzin temu przez zgred72 Odpisz, cytując
marito Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 godzin temu, PanKlor napisał: Kwestia budżetu, zastosowania i tego ile masz na niego miejsca. Klipsch serii RP, SVS. Do każdego suba mozna dokupic uniwersalny bezprzewodowy adapter. Mógłbyś pociągnąć temat? Myślałem ze tylko Klipsch ma takie rozwiązanie poprzez moduł WA-2 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Masz jeszcze SVS Soundpath Wireless. Są nawet 2 wersje, droższa dla tych co mają bałagan w eterze. Bedzie ro grało z każdym subem którego możesz podłączyć pod RCA. Odpisz, cytując
marito Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Właśnie doczytałem o tym. Rel tez ma swój HT Air. Dzięki serdeczne. To otwiera mi możliwość dodania drugiego suba. Szkoda tylko ze moduły te są takie drogie bo podejrzewam ze majfrendy zrobiłyby to za kilka groszy. A może faktycznie trzeba przeszukać Aliexpress ? Edytowano 4 godziny temu przez marito Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pamiętaj, ze takie połączenie dodaje te kilkanaście ms opóźnienia. Jeżeli masz jednego suba to nie powinno byc to problemem, amplituner sobie poradzi. Jak masz więcej niż 1 suba to amplituner musi mieć niezależne sterowanie subwooferami albo posiłkować sie jakimś miniDSP. Czy drogo? Każdy musi sam ocenić. Ja swojego kupiłem za ok 500 pln. Odpisz, cytując
marito Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu No i tu zaczynają sie schody bo rz50 nie ma sterowania osobno subami Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Druga opcja (dodam, ze troche na wiarę) to użycie 2 adapterów. Wtedy opóźnienie obu subwooferow jest podobne. 1 Odpisz, cytując
lion Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, marito napisał: No i tu zaczynają sie schody bo rz50 nie ma sterowania osobno subami rz30 mógłby tu pomóc 1 Odpisz, cytując
marito Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Spoko. Grunt, że dzięki @PanKlor dowiedziałem się, że nie tylko Klipsch ma takie rozwiązanie. Niby tyle człowiek już czyta to forum a jakoś ta informacja mi umknęła. A w ogóle jest tu na forum ktoś kto stosował takie rozwiązanie? Czyli jeden sub po kablu a drugi bezprzewodowo? Chętnie poznałbym doświadczenia w tej materii. Edytowano 1 godzinę temu przez marito Odpisz, cytując
zgred72 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Ten sub Klipsch chyba u mnie zamieszka, same pozytywne opinie. Będzie stał z przodu wiec przewodami dojdzie spokojnie do Ampli. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu 1 godzinę temu, marito napisał: A w ogóle jest tu na forum ktoś kto stosował takie rozwiązanie? Czyli jeden sub po kablu a drugi bezprzewodowo? Tak. Działa. Poniżej kalibracja na przy użyciu DLBC + minimalna ingerencja EQ w subach. SVS SB-1000 Pro + SB-3000. Ustawione w rogach pomieszczenia na prawej ścianie, nie bardzo jest opcja na ustawienie ich inaczej. Pomarańczowe przed, niebieskie po. Odpisz, cytując
Recommended Posts