Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Mam słuchawki B&W px7 S3. Aktualnie używam do nich telefonu. Zastanawiam się nad kupnem DAP. Czy ma to sens? Jestem zielony w zależy mi na zajebistym dźwięku. Mam odłożone tak z 2000zl na luźny wydatek i chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić do moich słuchawek np fiio m11 plus. Opinie o DAP są chyba różne z tego co sobie przeglądam. Co byście polecili? Można go kupić czy lepiej sobie sprawić jakas MP3 albo sprzet Appla. 

Proszę o w miarę wyczerpujące uzasadnienia bo przy okazji polecajki chciałbym się trochę dowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi.

Pozdrawiam 

Napisano (edytowany)

Twoje słuchawki są aktywne. Mają wbudowany wzmacniacz, a sygnał do nich przesyłasz bezprzewodowo. W takim przypadku DAP ma średni sens. Owszem, implementacja kodeków bluetooth bywa różna i dwa transmitery obsługujące np. standard aptX mogą zagrać z pewnymi różnicami. Ale nie będzie to jak niebo i ziemia. Mając 2000zł i chcąc zmiany, kupiłbym na Twoim miejscu drugie słuchawki o odmiennym charakterze dźwięku.

Edytowano przez lpomis
Napisano (edytowany)
12 minut temu, lpomis napisał:

Twoje słuchawki są aktywne. Mają wbudowany wzmacniacz, a sygnał do nich przesyłasz bezprzewodowo. W takim przypadku DAP ma średni sens. Owszem, implementacja kodeków bluetooth bywa różna i dwa transmitery obsługujące np. standard aptX mogą zagrać z pewnymi różnicami. Ale nie będzie to jak niebo i ziemia. Mając 2000zł i chcąc zmiany, kupiłbym na Twoim miejscu drugie słuchawki o odmiennym charakterze dźwięku.

Coś proponujesz? 90% czasu słuchania przeze mnie muzyki to Rammstein, muzyka klasyczna i OST np mr.robota, dark orbit, itp xdd

Poza tym nie działa to tak że można ich przecież używać przewodowo podpinając do DAC?

Edytowano przez b.prz3m3k