MichalK23 Napisano 5 maja 2009 Udostępnij Napisano 5 maja 2009 Witam wszystkich !!!!Mam juz Cambridge Audio 640 A v2 i 540CD i mam delemat odnosnie kolumn.Zastanawiam sie pomiedzy Kef iq50 a Qba e.100al a moze jakies inne propozycje ? pokoj 16m2 muzyka wszelaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemoso Napisano 5 maja 2009 Udostępnij Napisano 5 maja 2009 Witam Dlaczego wybrales CA 640?Poczytaj temat ktory jest pare linijek nizej "Pioner A6 vs..."Tez zaczolem myslec nad CA 540 lub 640Zastanawialem sie nad Kefem C5 luc C7Albo mission Niepamietam modelu. Znajdziesz go w temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leNowak Napisano 5 maja 2009 Udostępnij Napisano 5 maja 2009 Witam wszystkich (mój 1 post na forum)Ostatnio miałem podobny dylemat ... choć wyszedłem od kolumn, bo słyszałem, że są najważniejsze w całym zestawie.Rozmawiałem z różnymi ludźmi o zestawie CA + KEF IQ 50 - usłyszałem że będą grału razem ślicznie, ale ze słąbiutkim basem.Sam się zdecydowałem na IQ70 (mają więcej basu) i wzmacniacz denona 700 - źródła jeszcze nie mam, ale i tak efekt jest piorunujący !!!Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.P.S. Powiedz do czego właściwwie potrzebujesz tych głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK23 Napisano 6 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2009 słucham glownie muzyki klasyczej wiec duzego basu nie potrzebuje. Duze kolumny tez odpadaja gdyz mam maly pokoj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leNowak Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Witam ponownie,Chciałem jeszcze dodać, że słuchałem też zestawu CA640 + CA640 +IQ70 i było mniej soczyście niż na Denku1500 ale detaliczność i spójność na naprawdę bardzo wysokim poziomie.Jeżeli nie zależy Ci w szczególności na mięsistym basie kontrabasu, kotła, lub tuby basowej to z IQ50 będzie świetny zestaw!Pozdrawiam jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwox Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Cytat Witam wszystkich !!!!Mam juz Cambridge Audio 640 A v2 i 540CD i mam delemat odnosnie kolumn.Zastanawiam sie pomiedzy Kef iq50 a Qba e.100al a moze jakies inne propozycje ? pokoj 16m2 muzyka wszelaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwox Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Cytat Cytat Witam wszystkich !!!!Mam juz Cambridge Audio 640 A v2 i 540CD i mam delemat odnosnie kolumn.Zastanawiam sie pomiedzy Kef iq50 a Qba e.100al a moze jakies inne propozycje ? pokoj 16m2 muzyka wszelaka Witam.Uzywam zestawu CA840A+C.Cammbridge,graja z natury jasno i ostro,by nie powiedziec metalicznie.Po dlugich poszukiwaniach wybralem Dynaudio Excite 36.Dzwiek jest przyjemny plastyczny i ocieplony.Do tego metrazu propnowalbym cos z podstawek serii Audience lub Focus.Bedzie z pewnoscia dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK23 Napisano 6 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2009 A co myslicie o Qba E. 100AL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK23 Napisano 9 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2009 A wiec kupilem zestawik Cambridge 640A v2 i 540C v2 kolumny Qba Elements 100 al teraz poszukuje standow do 400zl moze jakas podpowiedz? Pozdrawiam ps. od 3 godz bombarduje sie pieknym brzmieniem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 9 maja 2009 Udostępnij Napisano 9 maja 2009 Witam. Z mojej strony polecam statywy polskiej firmy JTL. Perfekcyjne wykonanie, swietne wzornictwo i walory uzytkowe. Cenowo niestety powyzej 400 pln, ale warte kazdej zlotöwki, "sprzet" na dlugie lata. Jakis czas temu sam szukalem w podobnej cenie na allegro - niestety nie znalazlem nic godnego uwagi, postanowilem troche dorzucic i kupic cos "konkretnego. Naprawde warto.http://www.jtl.home.plPozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK23 Napisano 9 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2009 A co myslicie o tym http://stanpor.prv.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK23 Napisano 10 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2009 Dzieki artur77 ale kolumny ktore mam maja podstaw 19x26 i firma JTL w swojej ofercie nie maja takich wymiarow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 10 maja 2009 Udostępnij Napisano 10 maja 2009 To nie ma znaczenia Sam uzywam modelu RA 90, na ktörych stojä B&W 602 s3 o duzo wiekszej powierzchni podstawy, niz görna pölka standu. Standy sä wyposazone w kolce na dole i na görze, poza tym - firma oferuje wsröd akcesoriöw specjalne mocowanie glosniköw do standöw. Te z kolei sä strasznie stabilne (na granitowych plytach), mozna je dociäzyc piaskiem (lub czyms innym). Naprawde polecam - kapitalne wykonanie i funkcjonalnosc, swietnie sie prezentujä jako "mebel RTV".Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawol Napisano 13 maja 2009 Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Cytat a moze jakies inne propozycje ? pokoj 16m2 muzyka wszelaka Cześć. Ja mam CA 640R i kolumny Studio 16 Hertz Xentia. Moim zdaniem całkiem udane połączenie.Tutaj link do strony producenta.Na tej aukcji sprzedający umieścił recenzję kolumn.Ja dodam, że ich granie to raczej ciepła strona przekazu, bas miękki i niemęczący, dobra szczegółowość, piękny wokal, trąbki, kontrabas. Bardzo miłe w odbiorze, zarówno przy cichym jak i głośnym słuchaniu, choć szczerze powiem, że mój Azur nie potrafi wydobyć z nich pełnego potencjału i na pewno dałyby z siebie więcej z lepszą elektroniką.Kolumny bardziej do słuchania niż do szpanu, choć w rzeczywistości prezentują się bardzo ładnie, ja mam wersję wzbogaconą o srebrny kolor lakieru na koszach midwooferów oraz maskownice. Więcej dowiesz się na konkurencyjnym forum audiostereo, ja osobiście polecam (każda sroka swój ogon chwali ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK23 Napisano 13 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Dzieki za propozycje ,ale juz zakupilem kolumny Qba Elements 100AL. Bardzo fajnie graja teraz szukam do nich standow. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawol Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Cytat Dzieki za propozycje ,ale juz zakupilem kolumny Qba Elements 100AL. Bardzo fajnie graja teraz szukam do nich standow. Pozdrawiam Rzeczywiście, nie doczytałem...Pozdrawiam i życzę miłego odbioru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixotic Napisano 26 lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 lipca 2009 Słyszalem że KEFy nie pasuja do CA wogóle poniewaz nie sa w stanie zagrać basowo .No ale kto co lubi .Ja poleciłbym do CA kolumny ktore pozwola na uwydatnienie basu np. jakieś JBL .Może sie myle ale sam ma taki zestaw i mi odpowiada )A co myślicie o zakupie do CA540 kolumn Celestion F38 ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longi Napisano 31 lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 lipca 2009 Nie wiem jak 640stka, ale słuchałem IQ50 z Cambridge Audio 540 A v2i jak dla mnie to nie to. Zbyt delikatnie i jakos za mała scena. Za to idealnie (w moim odczuciu) wypadły w połączeniu z C315BEE - zarówno scena, jak i soczysty bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt1853 Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2009 Podłączę sie by zadac podobne pytanie: szukam kolumn do CA 650A + 650C myślałem o KEF IQ5SE albo B&W 685 (słucham jazzu i troche klasyki), która opcja Waszym zdaniem jest lepsza? A może inne propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2009 mt1853 Odpowiedź zawsze jest ta sama to ty a nie koledzy mają posłuchać tych kolumn i to tobie a nie kolegom mają się podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2009 Jazz i klasyka z KEFem powinny zabrzmieć wyśmienicie. Chyba, że jesteś wielbicielem muzyki organowej i lubisz czuć to zejście w najniższe rejestry na sobie to lepiej poszukać czegoś innego. Jednak patrząc na cąłokształt tych kolumn można je spokojnie brać do tych typów muzy (trzeba jednak pamiętać, że każdy słyszy (i lubi ) inaczej). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2009 Fakt KEF-y mają brzmienie bardziej miękkie .Ale ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts