Cloud Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Forumowicze! Bardzo prosiłbym Was o pomoc w wyborze dwóch głośników naściennych do sypialni, które miałyby zawisnąć przed łóżkiem zgodnie z rysunkiem w załączniku. Czemu na ścianie? Tak chyba będzie najwygodniej ze względu na układ reszty elementów w pokoju. Między łóżkiem a ścianą nie mam niestety zbyt dużo miejsca, dlatego im płytsze będą kolumny, tym lepiej Zależy mi na odtwarzaniu muzyki przez Bluetooth/Spotify. W tym momencie rozważam kupienie dwóch sztuk Samsung Music Frame (1800zł za parę) i ustawienie ich w stereo, jednak myślę też nad zwykłymi kolumnami pasywnymi i niewielkim amplitunerem (o ile będzie to miało sens). Widziałem, że polecane są np. Heco Ambient 22F/44F, czy Dali Oberon On Wall. Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z czymś podobnym? Warto będzie dołożyć pewnie 2x więcej do zwykłych kolumn z ampli zamiast pary Music Frame? Oczywiście jestem otwarty na wszelkie propozycje Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu Acoustic Energy 105 lub 107 ? Masz miejsce na subwoofer ? Odpisz, cytując
S!N! Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu (edytowany) Nie wiem ile masz do wydania $, ale na luzie możesz wieszać Neumanny od kh80, 120, 150, 310 na ścianach, mają dedykowane uchwyty, no i jakość top, której nie doświadczysz na zabawkach ściennych typu hi-fi, na poniższych zdjęciach akurat fotografie ze studia, ale w domu bez problemu możesz je wrzucać nawet w kąt, dodatkowo to zaawansowany i świetny system, który możesz w przyszłości rozbudowywać do różnej formy choćby Dolby atmos. Edytowano 21 minut temu przez S!N! Odpisz, cytując
Recommended Posts