maciek72 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Kolega przyszedł tutaj rozrabiać ? My się tutaj klepiemy po pleckach , a kolega nam tutaj burzy ten rytuał Możesz gdzie indziej pokazać jakie masz wielkie ja... ? 2 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, maciek72 napisał: Kolega przyszedł tutaj rozrabiać ? My się tutaj klepiemy po pleckach , a kolega nam tutaj burzy ten rytuał Możesz gdzie indziej pokazać jakie masz wielkie ja... ? Może przestańcie klepać się pleckach, a zacznijcie pisać rzeczowo, z sensem. 🙂 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 33 minuty temu, S Komp napisał: 2. «mający wyraźnie zarysowane kontury i kształty, sprawiający wrażenie trójwymiarowości» 3. «przedstawiający coś w sposób obrazowy, żywy, barwny» Dokładnie to oznacza semantycznie określenie plastycznego dźwięku. Dobrze piszesz i rozumujesz. Odpisz, cytując
S Komp Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, mateolo2 napisał: Dokładnie to oznacza semantycznie określenie plastycznego dźwięku. Dobrze piszesz i rozumujesz. Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Wiesz co oznacza słowo "semantycznie"? Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, S Komp napisał: Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Wiesz co oznacza słowo "semantycznie"? Jestem po studiach humanistycznych wiec wiem co oznacza semantyka haha. To dosyć podstawowe słowo. Masz tu fragment z internetu: “semantyka – dział językoznawstwa zajmujący się znaczeniem słów, zwrotów, zdań i tekstów” Odpisz, cytując
S Komp Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, mateolo2 napisał: Jestem po studiach humanistycznych wiec wiem co oznacza semantyka haha. To dosyć podstawowe słowo. Masz tu fragment z internetu: “semantyka – dział językoznawstwa zajmujący się znaczeniem słów, zwrotów, zdań i tekstów” To kiepsko świadczy o owych "studiach humanistycznych". Dobrze byłoby, żebyś jeszcze rozumiał, co przepisujesz z Internetu. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, S Komp napisał: To kiepsko świadczy o owych "studiach humanistycznych". Dobrze byłoby, żebyś jeszcze rozumiał, co przepisujesz z Internetu. Wystarczy komp. Napisz lepiej jaki masz obecnie system. Odpisz, cytując
S Komp Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, Mprezi napisał: Wystarczy komp. Napisz lepiej jaki masz obecnie system. System??? Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 23 minuty temu, S Komp napisał: To kiepsko świadczy o owych "studiach humanistycznych". Dobrze byłoby, żebyś jeszcze rozumiał, co przepisujesz z Internetu. Haha, dobra nie wchodzę w tę dyskusję 🤣 Bo ciężki z Ciebie kaliber widzę. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wystarczy nie karmić trola Dobra , klepiemy się dalej To , jak po kilku godzinach rozgrzewania ? Przypomnij proszę , jaki system u Ciebie @tmnich towarzyszy ? No i foty , foty !!! Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, Maciej H napisał: Mocna zadyma 🤣 🤣🤣🤣 beka straszna 3 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 7 minut temu, S Komp napisał: System??? Pochwal się jaki masz piecyk i przetworniki Odpisz, cytując
S Komp Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, mateolo2 napisał: 🤣🤣🤣 beka straszna Największa "beka" to jest chyba z Twoich "studiów" pewnie "plastycznych". 🤣 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, S Komp napisał: Największa "beka" to jest chyba z Twoich "studiów" pewnie "plastycznych". 🤣 Nie są najgorsze. Dobrze mi się po nich żyje, dziękuję. 🙏 Edytowano 3 godziny temu przez mateolo2 1 1 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Mprezi napisał: Pochwal się jaki masz piecyk i przetworniki Chwalą się dzieciaki takie jak Ty, ja mogę udzielić fachowych rad pozbawionych "audio voodoo" Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 minutę temu, S Komp napisał: Chwalą się dzieciaki takie jak Ty, ja mogę udzielić fachowych rad pozbawionych "audio voodoo" Dawaj te fachowe rady 🤣 Edytowano 3 godziny temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, mateolo2 napisał: Nie są najgorsze. Dobrze mi się po nich żyje, dziękuję. 🙏 Nie watpię, przecież większość absolwentów osławionej "uczelni" humanistycznej Collegium Humanum też całkiem dobrze żyje, niewiele przy tym umiejąc. 🤣 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, S Komp napisał: Chwalą się dzieciaki takie jak Ty, ja mogę udzielić fachowych rad pozbawionych "audio voodoo" To skorzystam, czy do bigosu na wigilię dodać grzyby czy jednak groch? 1 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 5 minut temu, mateolo2 napisał: Dawaj te fachowe rady 🤣 Ja sensownie o coś zapytasz, to nie ma problemu., tylko musisz się nieco wysilić, ale czy potrafisz? 🤣 3 minuty temu, Mprezi napisał: To skorzystam, czy do bigosu na wigilię dodać grzyby czy jednak groch? Zmień forum. Tak, na marginesie, nawet kulinarny laik wie, że na Wigilię w Polsce nie gotuje się bigosu, tylko kapustę z grzybami lub grochem. "Błysnąłeś", ale nie intelektem. 🤣 Edytowano 3 godziny temu przez S Komp 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, S Komp napisał: Ja sensownie o coś zapytasz, to nie ma problemu., tylko musisz się nieco wysilić, ale czy potrafisz? 🤣 Zmień forum. Jesteś niesamowity. Pisz dalej, proszę 🙏 🤣 W końcu trochę śmiechu na wieczór 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu K13R2R wystawiłem https://m.olx.pl/d/oferta/fiio-k13-r2r-czarny-CID99-ID18HMlP.html Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, tmnich napisał: K13R2R wystawiłem https://m.olx.pl/d/oferta/fiio-k13-r2r-czarny-CID99-ID18HMlP.html Powodzonka w sprzedaży! Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, mateolo2 napisał: Jesteś niesamowity. Pisz dalej, proszę 🙏 🤣 W końcu trochę śmiechu na wieczór Edytowano 3 godziny temu przez Mprezi Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, S Komp napisał: DAC ma nie być ani "muzykalny", ani "plastyczny", ani basowy, ani sopranowy... - ma jak najwierniej przetworzyć sygnał cyfrowy na analogowy z możliwie najmniejszymi jakimikolwiek zniekształceniami, szumami, przesłuchami itd. bez dodawania czegokolwiek od siebie. Stary, dzięki! Po z górą 30 latach przerzucania gratów ktoś mnie w końcu oświecił i powiedział, co ma robić DAC, jaki ma być i jaki ma nie być. To naprawdę bezcenne. Pełna zgoda, że DAC ma niczego nie dodawać. Jeśli zatem dodaje interpolowane (a raczej - wyssane z brudnego palucha) dane w ramach oversamplingu, to taki DAC można sobie wiadomo gdzie wsadzić. Zatem - tylko NOS. NOS niczego nie dodaje. Ale należy się jedno uzupełnienie - idealny DAC powinien również niczego nie odejmować! Utrata informacji zawartej w pliku muzycznym jest dla słuchacza równie bolesna, jak dodanie fałszywej informacji nadmiarowej. W jednym i drugim przypadku mowa jest o zniekształceniu pierwotnego przekazu. O czym mowa? Otóż mowa o zniekształceniach w domenie czasu. Generowanie tychże zniekształceń to immanentna cecha przetworników delta/sigma. Dlatego te przetworniki brzmią sztucznie i nienaturalnie. To nie magia, nie marketingowy bełkot, to czysta fizyka. Co nas prowadzi do fundamentalnych wniosków w sprawie przetworników D/A - żeby grało, musi być: 1/ R2R 2/ NOS Edytowano 2 godziny temu przez il Dottore 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts