tmnich Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 56 minut temu, mateolo2 napisał: Powodzonka w sprzedaży! Sprzedane 🙂 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Sprzedane 🙂 Rekord! 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Jest mój Dziękuję Tomaszu za szybkie podejście do tematu 3 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 47 minut temu, il Dottore napisał: Stary, dzięki! Po z górą 30 latach przerzucania gratów ktoś mnie w końcu oświecił i powiedział, co ma robić DAC, jaki ma być i jaki ma nie być. To naprawdę bezcenne. Pełna zgoda, że DAC ma niczego nie dodawać. Jeśli zatem dodaje interpolowane (a raczej - wyssane z brudnego palucha) dane w ramach oversamplingu, to taki DAC można sobie wiadomo gdzie wsadzić. Zatem - tylko NOS. NOS niczego nie dodaje. Ale należy się jedno uzupełnienie - idealny DAC powinien również niczego nie odejmować! Utrata informacji zawartej w pliku muzycznym jest dla słuchacza równie bolesna, jak dodanie fałszywej informacji nadmiarowej. W jednym i drugim przypadku mowa jest o zniekształceniu pierwotnego przekazu. O czym mowa? Otóż mowa o zniekształceniach w domenie czasu. Generowanie tychże zniekształceń to immanentna cecha przetworników delta/sigma. Dlatego te przetworniki brzmią sztucznie i nienaturalnie. To nie magia, nie marketingowy bełkot, to czysta fizyka. Co nas prowadzi do fundamentalnych wniosków w sprawie przetworników D/A - żeby grało, musi być: 1/ R2R 2/ NOS Czyli wszystkie R2R DAC NOS grają tak samo? 😁 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 23 godziny temu, mateolo2 napisał: to szyby i ściany są największym wrogiem Nie zgodzę się. Największym wrogiem są Rosjanie, Niemcy i eurokomuna. Szyby i ściany to są nasi przyjaciele - bez nich zimą byśmy pozamarzali. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, il Dottore napisał: Nie zgodzę się. Największym wrogiem są Rosjanie, Niemcy i eurokomuna. Szyby i ściany to są nasi przyjaciele - bez nich zimą byśmy pozamarzali. Słuchaj, nikt Ci nie jest w stanie kazać wieszać zasłon i przestawiać kolumn Niech Ciebie to cieszy, to jest najważniejsze Szkoda tylko, że masz taki zacny sprzęt, a nawet Ci w tych warunkach trudno określić jak gra. Szkoda go troszkę 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, pairtick napisał: Czyli wszystkie R2R DAC NOS grają tak samo? Czyli nadszedł czas na zadawanie głupich pytań? Weź sobie jakiś DAC R2R, obok postaw drugi i jeszcze kilka innych. I posłuchaj. Kto zabrania? 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Mam już K11 R2R więc do systemu zakupiłem dziś streamer z AKM aby bylo słodko. Bardzo chwalony Wiim Pro Plus. 1 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, il Dottore napisał: Weź sobie jakiś DAC R2R, obok postaw drugi i jeszcze kilka innych. I posłuchaj. Kto zabrania? Tylko po co, jeżeli wg Ciebie, grają tak samo 😁 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowany) 19 minut temu, pairtick napisał: Edytowano 8 godzin temu przez Mprezi Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, mateolo2 napisał: Szkoda go troszkę Też mi go szkoda. Taki zacny jest, a musi grać Beatę Kozidrak. Może w ramach zadośćuczynienia owinę głośniki zasłonami na noc? To dla nich jedyna szansa kontaktu z cenną materią, bo na nowej chałupie też mam żaluzje i zero zasłon. Sorry, jakoś nie czuję się dobrze w klimatach PRL (te zasłony, firany...) i nawet dla bezcennej akustyki nie jestem w stanie iść na estetyczne ustępstwa. Ale zapytam kolegę (ma zakład, co montuje żaluzje) może są żaluzje np. pokryte filcem? Ale chyba nie ma, bo jak to potem z kurzu czyścić? 23 minuty temu, pairtick napisał: wg Ciebie, grają tak samo gdzie to napisałem? 27 minut temu, mateolo2 napisał: w tych warunkach trudno określić jak gra Bardzo łatwo określić. Gra zajebiście. https://banbye.com/watch/v_v69cxp3Ok8sl?tab=0 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, tmnich napisał: Sprzedane 🙂 Czyli mówisz, że nie czujesz dużych różnic między warmerem a k13? Ja się bałem najbardziej tej małej ilości basu w warmerze. Możesz się wypowiedzieć? Czy Twój też dojechał oklejony w takiej pomarańczowej taśmie, że to pierwsze pudełko trzeba było rozerwać/rozciąć, żeby się do niego dostać?! Chciałem je sobie zostawić a tak poszło do kosza. @Mar_Wal? Edytowano 7 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, mateolo2 napisał: Czyli mówisz, że nie czujesz dużych różnic między warmerem a k13? Nie, różnica była w A10 🙂. 7 minut temu, mateolo2 napisał: Możesz się wypowiedzieć? Czy Twój też dojechał oklejony w takiej pomarańczowej taśmie, że to pierwsze pudełko trzeba było rozerwać/rozciąć, żeby się do niego dostać?! W tej samej. Odpisz, cytując
d00 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Sorry, jakoś nie czuję się dobrze w klimatach PRL (te zasłony, firany...) i nawet dla bezcennej akustyki nie jestem w stanie iść na estetyczne ustępstwa. Nic mi do tego, ale ta wykładzina na stole (obrus) i niepochowane wiszące wszędzie kable już Ci klimatu PRL nie przypominają? To, że szafka TV nie stoi mniej więcej na środku między kolumnami też? Wirtuoz nowoczesności i wyczucia stylu się znalazł. Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 12 minut temu, mateolo2 napisał: Czy Twój też dojechał oklejony w takiej pomarańczowej taśmie, że to pierwsze pudełko trzeba było rozerwać/rozciąć, żeby się do niego dostać? @Mar_Wal? Tak samo. Zaplombowany prawie nie do przejścia Ja od spodu sie jakoś dostałem i pudło w razie W odratowane. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 21 minut temu, d00 napisał: To, że szafka TV nie stoi mniej więcej na środku między kolumnami też? A dlaczego ma stać na środku, tak zapytam z ciekawości? Dla symetrii? W imię zasad? Bo nie rozumiem. W PRL się stawiało asymetrycznie? To już dawno było, nie pamiętam dokładnie. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 24 minuty temu, Mar_Wal napisał: Tak samo. Zaplombowany prawie nie do przejścia Ja od spodu sie jakoś dostałem i pudło w razie W odratowane. Ok no i jak tam warmer? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: gdzie to napisałem? Czyli DAC R2R NOS nie są doskonałe? Zaprzeczasz sam sobie. Odpisz, cytując
d00 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, il Dottore napisał: A dlaczego ma stać na środku, tak zapytam z ciekawości? Dla symetrii? Dla symetrii, dokładnie tak. Jeśli już idziemy w nowoczesność nazywając firany czy zasłony PRL-em, to bądźmy dokładni. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, pairtick napisał: Czyli DAC R2R NOS nie są doskonałe? Zaprzeczasz sam sobie. Pytanie brzmiało: Gdzie to napisałem? Nie klucz jak zając jakiś. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, il Dottore napisał: A dlaczego ma stać na środku, tak zapytam z ciekawości? Dla symetrii? W imię zasad? Bo nie rozumiem. Tak, w imię zasad stereo. Po lewej stronie masz dodatkową asymetrię wprowadzaną przez otwarte drzwi. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, d00 napisał: Dla symetrii, dokładnie tak. A wiesz gdzie ja mam symetrię? Telewizor stoi dokładnie tam gdzie powinien stać. Ani centymetra w prawo czy w lewo. Tak ma być. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, il Dottore napisał: Pytanie brzmiało: Gdzie to napisałem? Nie klucz jak zając jakiś. Czyli nie rozumiesz sensu tego co sam napisałeś? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, pairtick napisał: Po lewej stronie masz dodatkową asymetrię wprowadzaną przez otwarte drzwi. To straszne! Teraz nie zasnę. Przed chwilą, pairtick napisał: Czyli nie rozumiesz sensu tego co sam napisałeś? Czyli boisz się odpowiedzieć wprost na moje pytanie? Przypominam jak brzmiało: gdzie to napisałem? 1 Odpisz, cytując
d00 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, il Dottore napisał: A wiesz gdzie ja mam symetrię? Telewizor stoi dokładnie tam gdzie powinien stać. Ani centymetra w prawo czy w lewo. Tak ma być. Masz dokładnie tam, gdzie całą akustykę pokoju. Dla Ciebie to nie gra roli. Jesteś ignorantem i tyle. Za to do wymądrzania się na tematy, o których wiesz tyle, co ja o rozmiarze biurka papieża oraz cwaniakowania, jesteś The Number One. Graj, słuchaj, podziwiaj swój sprzęt. Niech Ci sprawia radość. Szkoda czasu na dalszą dyskusję. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts