mejson Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Nie mogłem znaleźć niczego na temat muzyki w samochodzie - jeśli przegapiłem, to proszę o link i wykasowanie tematu. W temacie - jak sobie radzicie z muzyką w samochodach, czy macie coś specjalnego, czy traktujecie samochód po macoszemu zostawiając słuchanie w domu? Ja bazuję na fabrycznych głośnikach uzupełnionych tylko delikatnymi wysokotonowymi pod przednią szyba. Radioodtwarzacz mam standardowy - kilkuletni SONY. Odtwarzacz nie ma CD, więc stosuję przenośny odtwarzacz, który łączę z radiem. Nie zdecydowałem się na zmieniarkę, bo przez ostatnie lata ... rzadko jeżdżę swoim samochodem - przeważnie tłukę się służbowym. A w służbowym także sprzęt standardowy - takie samo SONY i ten sam przenośny odtwarzacz Tylko głośniki duuużo gorsze. Do podsłuchiwania wystarczy, do słuchania... mam sprzęt w domu. A Wasze auta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 6 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Posiadam zmodyfikowaną wersję LANOSA o nazwie roboczej LANS. Cd --> PIONIER DEH 30MP przednie drzwi wytłumione matą --> głośniki 13 cm PIONIER, podpięte pod radio półka --> BLAUPUNKT GTc 662 podpięte pod wzmak bagażnik wytłumiony wełną --> skrzynka BLAUPUNKT GTb 1200 podp. pod wzmak wzmacniacz --> BLAUPUNKT GTA 4 SPECIAL plus ładne nakładki na reflektory, piękny grill i nieduży spojler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 6 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Woow! Sedan czy hatchback?Też mam lanosa - sedan - i fabryczne 4 głośniki bardzo przyzwoicie odtwarzają niskie i średnie.Wysokich mi bardzo brakowało, ale nie chciałem żylety - mam pod przednią szybą dwa małe głośniczki i dość miękko oddają, co trzeba.Rzadko mam okazję dać czadu, bo jeżdżę nim rzadko i najczęściej z rodziną.Jak pisałem - ten zestaw mi wystarcza, gorzej w służbowym.Jak nagłośniłbyś fiata pandę, który w każdej chwili może trafić w inne ręce? Szkoda inwestować, a dobre brzmienie musiałoby tam sporo kosztować - lanos ma cienkie blachy a panda to już kompletna "cienizna".Na wytłumienie musiałoby pójść kilka worków materiałów... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 6 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Sedan. Srebny. Kupilem w Wołominie 1.4 benz. Faktycznie, blaszki cienkie jak w konserwie. W Fiacie Panda nie wstawiał bym nic do bagażnika, poprostu mało miejsca. Dwa 20 cm głosniki w półce podlonczone pod wzmaka dadzą taki poziom bassu ze tablice bedą drgać. tzw. efekt dresa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 6 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Chyba nigdy nie widziałeś półki w pandzie Może 16 cm wejdzie, jak nie zarwie się cienki materiał półki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 6 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 No fakt, nie widziałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 6 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Panda w najprostszej wersji to jest dopiero wyzwanie dla audioluba.Brak instalacji elektrycznej do podłączenia radia, brak instalacji antenowej, brak możliwości bezpośredniego przykręcenia głośników - trzeba kupić specjalne pierścienie adoptujące, brak nawet ... śrub przykręcających boczki drzwi - wszystko na jakieś zatrzaski-jednorazówki.Słowem - goło i niewesoło.Uważam za swój osobisty sukces zainstalowanie anteny, instalacji elektrycznej i 19 cm :!: głośników w drzwiach.Po prostu gra, ale do dobrego grania brakuje jeszcze jakiejś połowy wartości samochodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 13 września 2007 Udostępnij Napisano 13 września 2007 U mnie w golfie III:Radyjko alpine 7915Zestaw odseparowanych głośników z przodu DLS R6Ai to gra pod wzmacniaczem Audio Artado bagażnika nic niepcham bo szkoda miejsca, a na muzyke którą słucham zdecydowanie przedni zestaw mi wystarcza. W pułke bezsensu dawać głośniki bo raz że graja w sufit a dwa że graja z tyłu.Co do inwestowania to przeciez zawsze kupujac nowe np głośniki, stare mozna odlozyc do piwnicy i przy sprzedaży auta wyjac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwert666 Napisano 1 października 2007 Udostępnij Napisano 1 października 2007 (edytowany) u mnie radyjko clarion db 158na przodzie Hertz esk 165sub STXwszystko pod wzmacniaczem carpowerazlowik, a jak spisuje sie u ciebie ta alpinka 7915 bo jestem podczas wymiany radia i mysle nad jej zakupem, przedewszystkim chodzi mi o odczyt cd-ra wy co polecacie ?? Edytowano 1 października 2007 przez cz58y Używaj opcji EDYTUJ dla dopisania informacji do postu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 1 października 2007 Udostępnij Napisano 1 października 2007 u mnie sie juz nie spisuje, bo mam teraz zacnego Kenwooda KDC-PS909. Ale alpinka naprawde swietny deck. Zalezy jakim budzetem dysponujesz. 7915 mozna dostac naprawde tanio (ja swoje za 250 oddalem a stan byl bdb) ale niektorzy zadaja nawet i po 400 zl za nia. A w zblizonej cenie mozna dostac juz Clariona 9375 a to juz jest naprawde pozadne radyjko. Troche drozsze to alpinka 7906, i kultowa 7944. Co do twojego pytania na temat odczytu cd-r to nagrywane niska predkoscia plyty stworzone do audio (np. philips), czytala bez zadnego problemu. Ale i pamietam ze kiedys test robilismy z kolega i czytala nawet na esperanzy nagrywanej predkoscia X1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwert666 Napisano 1 października 2007 Udostępnij Napisano 1 października 2007 szkoda ze nie wiedzialem o tym ze sprzedajesz. A budzet jaki mysle przeznaczyc na radyjko to mysle ze bedzie 300-400 zl wiec chyba pozostane przy poszukiwaniach wlasnie 7915 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 1 października 2007 Udostępnij Napisano 1 października 2007 No jesli te 300-400 to absolutnie maksymalna granica, to biez ja, napewno bedziesz zadowolony. A jesli mozna nagiac troche granice budzetowa to prubój clariona 9375 w naprawde dobrym stanie moze Ci sie uda dostac, choc alpina w dobrej cenie napewno nie bedzie zlym wyborem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 października 2007 Udostępnij Napisano 3 października 2007 u mnie modyfikacja Peugeot 206przody wytlumione + 16cm midbassynowa zabudow slupkow - 15 cm nad deska znajduja sie w owych slupkach sopranytyl drzwi - rowniez ale kooaxialebagaznik sub (10') + wzmakwszystko oprate na :glosnikie wszystkie Hertz+Alpine+ carpower wzmak do subai to tyle gra ladnie czysto dynamicznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 3 października 2007 Udostępnij Napisano 3 października 2007 jakie masz model suba bo nad ta firma swojego czasu myslalem. ES 250 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 4 października 2007 Udostępnij Napisano 4 października 2007 tak dokladnie ten:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 24 października 2007 Udostępnij Napisano 24 października 2007 Cytat W temacie - jak sobie radzicie z muzyką w samochodach http://www.superaudio.pl/phpBB2/viewtopic....314&start=0Ja rozpocząłem modyfikację koszmarnego systemu w Seacie i pierwszy szok Drzwi wogle nie wytłumione. Gołe blachy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2007 Udostępnij Napisano 24 października 2007 noo no nooo:) ladnie ladnietez mam wytlumione drzwi i tez dalo to efekt jaknajbardziej pozytywny:)do tego wytlumiony jest caly samochod:)podloga boki oraz bagaznik:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 6 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2008 Cytat U mnie w golfie III:Radyjko alpine 7915Zestaw odseparowanych głośników z przodu DLS R6Ai to gra pod wzmacniaczem Audio Artado bagażnika nic niepcham bo szkoda miejsca, a na muzyke którą słucham zdecydowanie przedni zestaw mi wystarcza. W pułke bezsensu dawać głośniki bo raz że graja w sufit a dwa że graja z tyłu. W tylnej półce głośniki nie grają "w sufit", jeśli jest pochylona tylna szyba, w golfie III jest.Można za to włożyć większe głośniki, nie ma takich ograniczeń jak w drzwiach, więc można sobie wyprodukować dużo niezłego basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 7 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2008 ale odpowiednio zamontowane glosniki w drzwiach tez daja wystarczajacy bass Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2008 Dobre przody:) dobrze wytlumione drzwi z dobra muzyka zagraja jak nie jeden zestaw z kiepskim subem w bagazniku:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 19 lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 lutego 2008 Ja w swoim Civicu mam Pioneera+Hertze i gra to dość przyjemnie z dużą porcją basu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 U mnie radio z CD Blaupunkt wybrane drogą odsłuchu (odpadły Sony i Panasonic).W samochodzie spędzam minimum godzinę dziennie jadąc do pracy więc często słucham tam płyt na które nie starcza czasu w domu.W samochodzie głośniki fabryczne w drzwiach i pod przednią szybą.W piwnicy 3 drożne 20 Pionier ,niestety leniwa ze mnie bestia i nie mogę się zmobilizować do ich zamontowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 marca 2008 Udostępnij Napisano 8 marca 2008 Cytat Ja w swoim Civicu mam Pioneera+Hertze i gra to dość przyjemnie z dużą porcją basu a co masz gdzie ? u mnie dość długo kruluje takie połączenieHertz / głośniki/ + Audison / wzmacniacz/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 marca 2008 Udostępnij Napisano 24 marca 2008 Bas tego mi brak najbardziej ,jak będzie cieplej zamontuję moje Pioniery .Tylko jak będę wtedy otwierał górę bagażnika.Chyba wcale .Mam kombi i tam głupi pomysł że tylna część zasłony wsuwa się pod przednią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 skoro Ci basu malo, a masz kombi no to mysle ze subwoofer nie zawadzal by Ci... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts