artur77 Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Witam. Jak w temacie - potrzebuje kilku propozycji do wstepnej selekcji i pröbnego odsluchu u dystrybutoröw (w Niemczech). Maksymalna kwota do wydania to 2500pln.-muzyka - glöwnie metal, industrial, dark elektro, prog. rock, troche jazzu i klasyki-koniecznie 2 wejscia sluchawkowe-"napedzane" sluchawki to Beyerdynamic DT 880 i Sennheiser HD 800Co do preferencji dzwiekowych - raczej neutralny, ewentualnie lekkie podbicie niskich tonöw.Wygläd i "dizajn" nie majä jakiegokolwiek znaczenia. Prosze o opinie jedynie uzytkowniköw podobnego sprzetu lub osoby, ktöre mialy z nim stycznosc.Pozdrawiam i czekam na propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAIN PL Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Z Sennhieser HD800 dobrze zgrywa się podobno MXM Amp. Jest to projekt DIY kilku forumowiczów-zapaleńców z forum mp3store. Prowadzone są zamówienia na elementy jak i gotowe urządzenia. Sam taki złożyłem i jestem pozytywnie zaskoczony. W swojej cenie nie ma sobie równych gniecie wszystkie wynalazki jakie miałem do tej pory, czyli większość przenośnych Fiio, DIY na lampach PCL83, oraz co najciekawsze Creek obh21. Wszystkie wzmacniacze porównywałem na Creative Aurvana Live!, Koss Porta Pro, KSC-75, Sennheiser 595 i w większości przypadków lepiej brzmiał MXM. Słucham podobnej muzyki co Ty Głównie Led Zeppelin, Pink Floyd, Metallica.Pozdrawiam,Rain Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Polecam wzmacniacz Holdegron Audio u nas napędza Sennheisera 600 i AKG 500 bardzo ładnie chodzi.http://holdegron.fm.interia.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 7 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2009 Audionet - ten wzmak zapisalem sobie juz jakis czas temu. Niestety - koniecznie muszä byc 2 wejscia sluchawkowe i to dosc mocno zaweza pole manewru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 11 maja 2009 Udostępnij Napisano 11 maja 2009 Sennheiser HD 800 , masz juz ? Posłuchaj http://paradoxaudio.prv.pl/ , ma 2 wejscia, mozesz go sobie " sam'" skonfigurowac , Linart , Amadeusz , > może zrobią 2 wejscia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 12 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2009 Niestety dopiero na poczätku lipca. W Polsce sä taniej: USA- 1400usd, Niemcy - ponad 1000 euro, u nas ok 2600pln. Odsluchiwalem (na wzmaku Beyerdynamic ). Charakterystyka dt 880 troche bardziej mi odpowiada, ale hd 800 wrecz "bombardujä" sluchacza ilosciä detali, a scena wzrosla do rozmiaröw sali koncertowej. Poza tym - bajecznie lezä na glowie. Sä straszliwie neutralne, dlatego wzmak bedzie raczej konieczny, przy kazdym odsluchu nie tylko ujawniajä niedoskonalosci nagrania, ale tez sprzetu odtwarzajäcego (niestety). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts