Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 godziny temu, Palmos napisał:

I właśnie takiego tematu na forum było mi trzeba... w tym ponurym, szarym dniu.😉

A u mnie we wsi słoneczko. :) Wczoraj było zimno a dziś ludzie w koszulkach chodzą.

3 godziny temu, majkel74 napisał:

Te biomarchewki biorę dla królika

Jak byłem ostatnio w Polsce to kupowałem kalafiora. Kosztował jakieś niedorzeczne pieniądze ale co tam... żyje się raz, można zaszaleć. No i pytam sprzedawcę w sklepiku, gdzie mogę urwać liście i wyrzucić. Natychmiast jakiś gościu kazał mi te liście sobie oddać bo potrzebuje dla królika. 

W tej sytuacji oddałem liście bez szemrania! :D 

2 godziny temu, pairtick napisał:

chyba, że w Biedronce jest także sztuczna żywność

W Biedronce czy w Lidlu jest wyłącznie sztuczna żywność.  Chemia, GMO... Takie czasy. 

Nie wiem, jak w Polsce, ale w Irlandii to co Lidl sprzedaje jako mieloną wieprzowinę to NIE JEST MIĘSO! To jest tzw. MOM. 

Odkąd skumałem dlaczego mielone, klopsy itp są niejadalne, kupuję mielone wyłącznie w polskim sklepie. Tną tam łopatkę i mielą w mojej obecności. I stał się cud - nagle wszystkie potrawy z mielonego mięsa zaczęły znowu smakować normalnie. 

Trzymać się z dala od tych sklepów bo to NIE JEST ŻYWNOŚĆ!!!

Napisano

Temat produktów BIO zawsze wywołuje dyskusje: czy warto płacić więcej za produkty ekologiczne? Znalazłam dla siebie złoty środek – kupuję je tylko w promocjach. Gazetka Biedronka jest w tym bardzo pomocna, ponieważ ma osobne kategorie BIO. Dzięki temu mogę z wyprzedzeniem sprawdzić, które produkty są w promocji i zaplanować swoją dietę. Daje mi to możliwość wypróbowania nowych produktów bez przepłacania. Moja rada: korzystajcie z gazetki Biedronki, śledźcie promocje w BIO i wybierajcie tylko to, czego faktycznie używacie na co dzień. Takie podejście pozwala odżywiać się zdrowo i jednocześnie oszczędzać pieniądze.

Napisano
35 minut temu, Redakcja AUDIO napisał:

Aż miło popatrzeć jaka reklama :) Zdejmuję link, autor w dwóch postaciach zablokowany, ale jeśli chcecie, mogę zostawić temat :) 

Zdecydowanie. Uważam, że 'znikanie' całych tematów - bo ktoś tam nabroił - to nie jest ten kierunek.