Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
32 minuty temu, MariuszZ napisał:

Zrób eksperyment z zatkaniem BRów. Najpierw po jednym, później dwa. Zatkanie BRów i wymuszenie pracy w OZ spowoduje przesunięcie pasma przenoszenia i inne nachylenie jego rolowania. Może akurat wpisze się taki myk w odpowiedź pomieszczenia i będzie tego basu kolokwialnie pisząc mniej co da wrażenie mniejszego rozlewania się. Dodatkowo poprawisz odpowiedź impulsową przetworników niskotonowych co może dać wrażenie lepszego konturu. 

Właśnie daje już spokój na dziś, gdyż spędziłem popołudnie i wieczór do tej pory przy sprzęcie, i te pytania do żony: i co, a teraz jak, teraz chyba najlepiej ? 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Zrobiłem dokładnie jak napisałeś, po pierwsze wyjechałem kolumnami w głąb pokoju, cofnąłem kanapę… Oczywiście różnice były znaczące, ale jak pisałem wcześniej, tak to stać nie może, muszę znaleźć optymalne rozwiązanie. Potem zatkałem BR i powoli zbliżałem do ściany, zmieniając również kąty odchylenia prawo/lewo. Znalazłem to miejsce, a przynajmniej na dzisiaj najlepsze. I najlepiej brzmi to z zatkanym jednym BR, od wewnętrznej strony kolumny (są tutaj dwa) i póki co po przypinaniu lamp zostawiłem ECC83 Baldwin. Jest na serio fajnie. Na dzisiaj koniec, muszę to odsłuchać jutro od nowa i zapewne poświęcę na to cały dzień. Dziękuję Panowie za odzew i zainteresowanie tematem, może to błahe i w zasadzie to nie jest też dla mnie kompletnie nowy obszar, ale jak kilka głów coś podpowiada to zawsze jest lepiej i miło się podzielić uzyskanym efektem.