dartoant Napisano wczoraj o 18:12 Napisano wczoraj o 18:12 Dzień dobry, mam pytanie do szanownego grona czy ktoś spotkał się już z takim problemem i być może znalazł na nie rozwiązanie. Mianowicie jak wiadomo od początku października tego roku spotify wprowadziło w Polsce możliwość słuchania muzyki w jakości bezstratnej. Mam w domu trzy zestawy muzyczne Denon i Marantz , które bez problemu przyjęły ustawienia i przełączyły się na odtwarzanie muzyki bezstratnej ze spotify, natomiast amplituner Onkyo TX RZ840 nie che przyjąć takich ustawień. Po otwarciu aplikacji nie da się zaznaczyć jakości bezstratnej , można jedynie zaznaczyć odtwarzanie w jakości niskiej normalnej wysokiej i bardzo wysokiej a jakość bezstratna jest w aplikacji pokazana lecz nie da się jej zaznaczyć i widnieje napis iz amplituner nie obsługuje takiej jakości dźwięku. pomino, iz ma wszystkie do tego kodeki. nie pomaga również wgranie najnowszego oprogramowania. Przy okazji proby ustawienia odtwarzania w jakości bezstratnej na tym onkyo zauważyłem jeszcze jeden problem, iz jaka bym nie zaznaczył jakości odtwarzania ze spotify to i tak amplituner nie przyjmuje tych ustawień i odtwarza w jakości drugiej od dolu czyli normalnej. udało mi się porozmawiac z panem z salonu audio który mial w sklepie amplituner Onkyo trochę inny lecz zbliżony model i po sprawdzeniu w sklepie wystąpił taki sam problem. Niestety w Polsce nikt nie wspiera Onkyo nie ma serwisu doradczego i nie ma gdzie zasięgnąć informacji. A firmy które reklamują się iz serwisują Onkyo de facto zajmują się tylko naprawa. Pozdrawiam i proszę o wsparcie. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Wygląda na to, że to kwestia oprogramowania (firmware) amplitunera. Bez aktualizacji ze strony producenta nie zadziała. A jeśli model nie jest już wspierany aktualizacjami, to nie da z tym nic zrobić. Odpisz, cytując
SimonS Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Według mnie, wygląda na to, że Onkyo jako jeden z nielicznych poznał się na tym szwindlu. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Czy wiim ultra obsługuje bezstratny Spotify? Odpisz, cytując
Recommended Posts