Mariusz Witkowski Napisano wczoraj o 06:00 Napisano wczoraj o 06:00 Ostatnio nabyłem amplituner Yamahy jak w tytule. Podłączyłem do niego dekoder satelitarny Canal+ (Ultrabox 4K). Dalej podłączone z Yamahy do TV LG OLED C1. Mój problem polega na tym, że w trybie Standby Through (czyli wyłączony amplituner) sygnał video jest obcinany do FullHD (widzę to w ustawieniach dekodera satelitarnego). Po włączeniu Yamahy, sygnał video na chwilę gaśnie i pojawia się już w 4K (wg mnie to wylkucza problemy z kablami HDMI). Wyłączam Yamahę - znowu FullHD. Ktoś może już miał podobny problem i go jakoś rozwiązał? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Spróbuj ustawić HDMI ULTRA DEEP COLOR na włączony, ale to taka luźna propozycja, chyba, że masz. A tak swoją drogą to najłatwiej podłącz dekoder do TV, a później HDMI do dekodera przez HDMI eARC. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Tak luźno zapytam bo też mam. Który kanał masz w 4K na canal +? Bo realnie jaka to różnica czy obraz skaluje dekoder, amplituner czy TV? Ale swoją droga ciekawa sytuacja. W momencie pass thru dekoder widzi odbiornik teleizyjny jako docelowe żrodło. Jak amplituner jest włączony dekoder widzi jego. Nie kwestia kabli tylko faktycznie jakiegoś ustawienia. Ale nie wiem osobosicie gdzie. Odpisz, cytując
Mariusz Witkowski Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tak luźno zapytam bo też mam. Który kanał masz w 4K na canal +? Bo realnie jaka to różnica czy obraz skaluje dekoder, amplituner czy TV?. Nie kwestia kabli tylko faktycznie jakiegoś ustawienia. Ale nie wiem osobosicie gdzie. Canal+ 4K i LOVE Nature nadają w 4K. Dla tych kanałów z satelity dochodzi sygnał 4K, z dekodera FullHD, a TV znowu skaluje to sobie do 4K. Zresztą na innych kanałach wg mnie również widać różnicę w obrazie na korzyść sytuacji kiedy skalowanie odbywa się w tunerze satelitarnym. 17 godzin temu, Saimons69 napisał: Spróbuj ustawić HDMI ULTRA DEEP COLOR na włączony, ale to taka luźna propozycja, chyba, że masz. A tak swoją drogą to najłatwiej podłącz dekoder do TV, a później HDMI do dekodera przez HDMI eARC. HDMI DEEP COLOR 4K jest włączone. Jeszcze pobawię się kablami, wejściami itd. eARC działa u mnie niestabilnie, tzn raz działa, a raz nie. Biorąc pod uwagę, że ze sprzętu korzysta (mniej techniczna) reszta rodziny, wszystko musi działać od razu i prawidłowo. Pytanie czy komukolwiek działa w Standby Through przesył sygnału 4K? Odpisz, cytując
Recommended Posts