gadek80 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Witam, Ostatnio zauważyłem, że jakość dźwięku z Tidala na TV pozostawia trochę do życzenia, stąd zacząłem się zastanawiać nad streamerem sieciowym. Sprzęt średniej klasy, amplituner Denon i kolumny Jamo s 708. Odtwarzam na nim winyle i Tidala. Na TV Lg mam aplikację Tidala, lecz dźwięk wydaje mi się płaski w porównaniu do tego samego utworu puszczonego z winyla. Różnica jest mocno zauważalna. Tv podłączony jest kablem optycznym. Czy niedrogi streamer sieciowy jak np Wiin Mini również podłączony kablem optycznym poprawi jakość dźwięku? Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 4 minuty temu, gadek80 napisał: Czy niedrogi streamer sieciowy jak np Wiin Mini również podłączony kablem optycznym poprawi jakość dźwięku? Powinien. U mnie, co prawda na TV Philipsa (ale zdecydowanie lepiej działający optyk niż w Samsungu) grało gorzej niż przy użyciu WiiM Pro. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Telewizory nie sa bitperfect i ingerują w jakość wyjścia audio. Także tego cyfrowego. Wiim mini jest. Wiec to smialo możesz sprawdzic. Czy to poprawi Twoje brzmienie w stereo? To wciaz amplituner kina domowego. Rozumiem że jakiś starszy klocek? A wysoki model? Odpisz, cytując
Recommended Posts