Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że jakość dźwięku z Tidala na TV pozostawia trochę do życzenia, stąd zacząłem się zastanawiać nad streamerem sieciowym.

Sprzęt średniej klasy, amplituner Denon i kolumny Jamo s 708. Odtwarzam na nim winyle i Tidala. Na TV Lg mam aplikację Tidala, lecz dźwięk wydaje mi się  płaski w porównaniu do tego samego utworu puszczonego z winyla. Różnica jest mocno zauważalna. Tv podłączony jest kablem optycznym.

Czy niedrogi streamer sieciowy jak np Wiin Mini również podłączony kablem optycznym poprawi jakość dźwięku?

Dziękuję za pomoc

Napisano
4 minuty temu, gadek80 napisał:

Czy niedrogi streamer sieciowy jak np Wiin Mini również podłączony kablem optycznym poprawi jakość dźwięku?

Powinien.

U mnie, co prawda na TV Philipsa (ale zdecydowanie lepiej działający optyk niż w Samsungu) grało gorzej niż przy użyciu WiiM Pro.

Napisano

Telewizory nie sa bitperfect i ingerują w jakość wyjścia audio. Także tego cyfrowego. 

Wiim mini jest. Wiec to smialo możesz sprawdzic. Czy to poprawi Twoje brzmienie w stereo? To wciaz amplituner kina domowego. Rozumiem że jakiś starszy klocek? A wysoki model?