Piotr Kopeć Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada Witam, Właśnie nabyłem swój od dawna wypatrzony i oczekiwany Onkyo ns- 6170. Oczywiście z drugiej ręki ale w świetnym stanie. Przed zakupem sprawdzony u dotychczasowego właściciela na dobrym sprzęcie grał świetnie ze spotify. Po przyniesieniu do domu podłączony po kablu do neta spotify z telefonu podłączył sie do streamera i świetnie wszystko było odtwarzane. Ale Onkyo Controller nie wykrywał mi urządzania żebym mógł zainstalować też Tidala. nie widział go w sieci. Więc reset do fabrycznych i od tego momentu ani Spotify ani controller ani Tidal. Onkyo nie łączy się z siecią ani na kablu ani na Wi - Fi. Odnajduje je ale po wpisaniu hasła momentalnie wyskakuje brak połącznia. zadzwoniłem do obecnego dystrybutora i jego serwisu ale oni tylko obsługują nowy sprzęt na gwarancji ,który sami sprzedali a takie zabytki z przed pięciu lat już ich nie interesują - co za chamówa. Nie wiem czy to wina sprzętu czy mojego ustawienia Internetu. Inny prostszy i tańszy streamer śmiga od początku bez problemu ;(. Czy może sprzętu. Kablówkę mam od lokalnego dystrybutora i dotychczas z niczym nie było problemu. Na kompie mam prawie 800 mega przesyłu. Ktoś może wie co może być przyczyną ? Może zna serwisy w Warszawie i okolicy które zajmują się takimi "zabytkami" Onkyo ? Z góry dziękuje za każdą poradę lub kontakt. Dotychczas byłem zadowolony z tej marki. Gdybym wiedział, że teraz dystrybutorem jest ktoś kto ma w dupie nieco starszy sprzęt tej firmy zapewne bym się przesiadł na inną markę . Odpisz, cytując
michal40 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu to kwestia ustawien sieci LAN, potrzebujesz kogos od sieci komp a nie dystrybutora audio ktory ma pojecie tylko o premierach na ktorych zarobi oczywiscie jesli sprzęt jest sprawny. Odpisz, cytując
Recommended Posts