Sip Cyanide Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Hej, przepraszam za nowy temat, ale siedzę w tym od kilku dni i dalej nie wiem, czy dobrze kombinuję 😅 Nie znam się na sprzęcie, więc liczę na konkrety od bardziej ogarniętych osób. Na start chciałem kupić Wiim Amp i Klipsch R-60M, ale zastanawiam się, czy nie poczekać i dopłacić do Wiim Amp Ultra, Jeśli bym czekał, to chwilowo grałbym na moim starym Yamaha RX-V357. Rozważam Wiim, bo cena jest bardzo konkurencyjna, a opinie (zwłaszcza na YouTube) są raczej pozytywne, więc wydaje się to rozsądny wybór w tym budżecie. Słucham muzyki (każdy gatunek) głównie ze Spotify (czasem filmy z PS4 Pro) i w przyszłości chciałbym też gramofon – myślałem o Argon Audio TT MK2, ale wolałbym automat w budżecie 1200–1500 zł. Lubię więcej basu, więc docelowo planuję zestaw 2.1, ale zaczynam od stereo. Na start chcę wydać ok. 4 tys. zł (głośniki + wzmacniacz), a całość z czasem rozbudować do ok. 7 tys. zł.( gramofon + subwoofer) Chciałbym, żeby wzmacniacz miał HDMI ARC, bo w przyszłości pewnie zmienię TV. Pytania: 1.Czy Wiim Amp to dobry wybór, czy lepiej dopłacić do Ultra, lub coś innego? 2.Jakie kolumny podstawkowe do tego polecacie (niekoniecznie Klipsch R-60M)?myślę że max 2-2,3k za głośniki. 3.Jaki gramofon automatyczny w okolicy 1500 zł warto rozważyć i czy ma sens przy Wiimie? 4.Jak wygląda podłączenie kabli do Wiima? Mam obecnie zwykłe gołe przewody głośnikowe (miedź bez końcówek) — czy się nadadzą, czy muszę kupić coś innego? Z góry dzięki za pomoc i cierpliwość Odpisz, cytując
Sip Cyanide Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 4x5m około 3m od kanapy mam tv wisi nad szafką, która ma 2 metry i na tej szafce bym chciał postawić głośniki. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A możesz wrzucić jakieś zdjęcie pokoju? Albo szkic? Odpisz, cytując
Sip Cyanide Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Jasne, na tą chwilę wygląda to tak. Ale muszę się pozbyć tych kolumn bo obok ma wisieć taka sama szafka jak ta pod tv i już wcześniej tak było i kolumny były o 4m od siebie oddalone mimo tego, że tv był na przeciwko jednej… jak tylko przestawiłem je tak ja są teraz to już to bardzo dużo zmieniło w jakości. Ale niestety te głośniki mają 15 lat i dodatkowo są uszkodzone. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Skąd pomysł na te klipsche? Odpisz, cytując
Recommended Posts