Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich audiofilów.

Zamierzam kupić jakiś dobry wzmacniacz słuchawkowy za ok. 1000- 1500 zł. Posiadam słuchawki Marshall Major IV. Czy ma sens kupować pod te słuchawki IFI AUDIO Hip Dac 3 lub IFi Zen Go Link Max ? Czy może warto lepiej zamienić Majory na jakieś planarne ? ( co też biorę pod uwagę ). Całość miało by się zmieścić w budżecie 1500-2000 zł. Chyba, że wydanie większej sumy zrobi jakąś odczuwalną różnicę. Słucham wszelkiej odmiany rocka, czasami metalu i muzyki poważnej. Ja zielony w tym temacie. Proszę  o jakieś propozycje :)

Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam.

Tomek

Napisano (edytowany)

FiiO K13 R2R. 

A jeśli jesteś w stanie odrobinę przekroczyć budżet, to nowość od Audio-gd: R-29 za 549 dolarów.  Tylko ten jest niezbalansowany.

http://www.audio-gd.com/R2R/R29/R29EN.htm

W obu w/wym przypadkach masz na pokładzie DAC R2R, czyli jedynie słuszny. :) 

O nowych słuchawkach proponuję pomyśleć po zakupie wzmacniacza, wówczas łatwiej dobrać. 

Edytowano przez il Dottore
Napisano
4 minuty temu, il Dottore napisał:

Tzn. nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - chodzi o wzmacniacz biurkowy a nie przenośny? 

Jeśli szukasz po prostu dobrego dongla do telefonu to Cayin RU-6 i długo, długo nic. :) 

Bez różnicy. Raczej i tak nie będę wychodził z dużymi słuchawkami poza dom :)

Napisano

Mam hip dac 2 gold te ładowanie jedynie jeśli lubisz ciepło bas to super wybór u mnie z fiio ft1 poezja pobił wszystko przenośne co miałem ?tanio?fiioka11 cirrus...no jakoś to gra no i jak na takie maleństwo ma moc

Napisano (edytowany)

Jeśli do domu zd cudowanie zen dac 3

Dnia 16.11.2025 o 00:09, il Dottore napisał:

FiiO K13 R2R. 

http://www.audio-gd.com/R2R/R29/R29EN.htm

W obu w/wym przypadkach masz na pokładzie DAC R2R, czyli jedynie słuszny. :) 

Czemu r2r ?fakt kość coś daje coś zabiera sama nie gra wiadomo implementacja.r2r jest neutralne co jak AKM?mam już kilka dachów za sobą i ifi zrobiło na mnie największe wrażenie ...topping na 1800 mw na papierze ifi potrafi moje 32 nowe fiio bardziej rozkręcić nawet przesterować.,...wiadomo wysoomowe to zen can .nie wiem czy to Burn Brown?czy tylko ifi tak gra?fakt na też wady ESS jest bardziej dokładny techniczny analityczny ....ale z moja Yamaha as 700 to mod k taki sam jak 701 tylko bez daca ...ifi daje jej to ciepło którego jej brakuje...

Yamaha wśród wzmakow to taki ESS Sabre😁ale na 1 wznak trafiony po ustawieniu kolumn jest miod było tak że w pokoju obok krzyczeli ...wylacz ten bass ...a ja... Jaki bas?akustyka pomieszczenia ale udało się choć domownicy też słyszą go to już nie tak ,jest tam gdzie trzeba.mambkolefw akustyka z teatr 4 godz ustawiania przestawiania mebli .

Edytowano przez mike8585