Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mam pytanie do forumowiczów czy ktoś z was używa tego streamera z wbudowanym DAC oraz czy to urządzenie obsługuje protokół  bezstratnego streamingu serwisu Spotify?

Podzielcie się również swoją opinią na temat jakości, szukam czegoś budżetowej cenie.

Napisano

Obsługuje bezstratne Spotify, po  swoim daku brzmi przyjemnie.

To jest granie nastawione na syntezę, scalające, świetne do gorzej nagranej, starszej muzyki.

U mnie Pro Plus gra po analogu z piecem Vintage, i jest to bardzo przyjemne połączenie.

Z kolei do lampy przepuszczam sygnał cyfrowy z Pro Plusa na daka, i jako transport cyfrowy też jest w porządku.

Jedyna moja uwaga użytkowa, to fakt że jednocześnie gra tylko z jednego wyjścia. Albo Analog, albo Coax , albo optyk. I to, po przesiadce ze starszego streamera( bo nie odtwarzał bezstratnie Spoti) który grał ze wszystkich wyjść jednocześnie, jest dla mnie jedyną słabością Pro Plusa. Po zmianie wzmacniacza muszę każdorazowo zmieniać ręcznie wyjście 

Jednak jeśli lubisz dźwięk detaliczny, wolisz dzielić włos na czworo, to weź Ultrę. Pokaże więcej detali, ale moim zdaniem w porównaniu do Pro Plusa jest mniej muzykalny.